Ota yhteyttä 029 009 2530

Aktiivinen ja idearikas Toni Piirainen toimii Kajaanissa sijaitsevan suomalaisen perheyrityksen Planray Oy:n toimitusjohtajana sekä Big Friday -tapahtuman veturina. Tonia kuvastaa yritteliäisyys, jonka vuoksi hän pyrkiikin kehittämään yrityksensä toimintaa aktiivisella otteella. Mutta mistä kannattaa lähteä liikenteeseen, kun kehitysideoita pulppuaa mieleen toinen toisensa jälkeen ja halua kehittyä on enemmän kuin aikaa?

Coachaamista ja sparriapua

Planraylla Toni on lähtenyt viemään toimintaa eteenpäin luomalla toimintaprosesseista ja tuotteista vakiomalleja, joita pystyy monistamaan copy-paste -tyylillä. Yrityksen ehdottomana etuna on pieni mutta moneen taipuva tiimi, josta löytyy tehoa kuin pienestä kylästä ja hyötysuhde on korkea. Kaikkeen ei kuitenkaan ole lähdetty yksin vaan kehitystä lähdettiin toteuttamaan noin neljä vuotta sitten Intotalon valmentajan, Tuomas Mikkosen kanssa. Tuomasta voisi tituleerata työn virtaviivaistajana, sillä hänen vahva kokemuksensa perustuu Lean-menetelmän hyödyntämiseen.

Tonin ja Tuomaksen yhteistyötä kuvastaa samanlainen mindset ja molempien työskentelytapaa korostaa sitoutuneisuus. Jos pyrkimyksenä on kehittää omaa ja yrityksen toimintaa, vaaditaan aitoa halua tehdä se. Vaikka valmentaja olisi aivan huipputyyppi, motivaation tulee lähteä valmennettavan eli asiakkaan puolelta. Lisäksi parhaat tulokset saavutetaan yhteen hiileen puhaltavalla valmentaja – valmennettava -combolla.

Kehittämisen tipuaskeleet

Jokainen tietää, että yrityksen visio tulisi olla kunnianhimoinen ja jopa lennokas mutta millaisilla palasilla visiota kannattaa lähteä rakentamaan? Toni kertoo, että heillä toiminnan kehittäminen starttaa puhtaasti pienin askelein. Ensin lyödään ideat tiskiin, jonka jälkeen priorisoidaan, mikä on tärkeintä juuri nyt. Tärkein kehitysaskel hajotetaan atomeiksi ja vielä pienemmiksi askeleiksi. Tämän jälkeen määritellään tekijät ja mitkä ovat tehtävien aikataulut. Edistymistä seurataan aktiivisesti ja tuloksia tarkastellaan yhdessä niin sanotuissa checkpointeissa.

”Jos murehtisin kymmentä asiaa kerralla, mikään niistä ei selviäisi.”

Eräänä työkaluna kehityksen edistymisen seurantaan Toni ja Tuomas hyödyntävät daily lead -päiväpalavereja, joissa istahdetaan hetkeksi yhdessä pöydän ääreen ja katsotaan ajankohtaiset asiat läpi, jolloin juttu ei lähde rönsyilemään. Päiväpalaverit ovatkin napakoita maksimissaan puolen tunnin hetkiä.

 

Leanimpaa ongelmanratkaisua

Yrityksen toiminnan kehittämisen ei tule olla rakettitiedettä ja kehitettävä asia saakin olla hyvinkin arkinen. Planraylla toimitilojen muuton jälkeen pakkausosasto oli kyhätty nopeasti kasaan ilman sen suurempaa ajatusta. Työskentely osastolla oli aikaa vievää ja ylimääräistä liikettä syntyi paljon. Lean-menetelmän mukaisesti lähdettiinkin parantamaan osaston pohjaratkaisua havainnoimalla mistä hukka syntyy ja poistamaan aikaa vieviä askelia.

 

Miksi lähtisin kehittämään yritystäni?

Tonin mukaan Lean -ajattelusta on hyötyä ihan jokaiselle, vaaditaan vain halua parantaa omaa tehokkuutta. Samalla tulee jättää kyynisyys ulos ja kääntää kelkka tukemaan ajatusta, jossa tiedostat, että sinun tarvitsee kehittyä.

Toiminnan kehittäminen ja yrityksen kasvu vaativat toimenpiteitä ja monesti niin sanottu kehtuuttamisen kynnys on varsin korkea. Oma työpöytä on usein täynnä tekemistä ja ajan irrottaminen kehitykselle haastavaa. Tonin mukaan kehitystä kannattaa kuitenkin lähteä työstämään mitättömän pieniltä tuntuvilla askeleilla, jolloin tuloksia syntyy nopeasti lähes itsestään. Jos esimerkiksi yrityksesi johtaminen kaipaa buustia, mieti mitkä ovat kipupisteet ja räjäytä ne atomeiksi.

Kuinka me Intotalolla voimme auttaa sinua? Me teemme päivittäin töitä paremman johtajuuden puolesta, jotta yrityksesi kehittyisi. Uskomme, että joukkueessa on voimaa ja yllämme yhdessä huippusuorituksiin. Laitamme asiakkaan keskiöön ja valmennuksissamme tuomme intoa ja rotia tekemiseen. Syksyllä valmennamme yrityksiä johtamisen sekä markkinoinnin ja myynnin kehittämisen näkökulmista Turusta Jyväskylään ulottuvalla akselilla. Milloin sinä olet viimeksi ottanut aikaa kehittämiselle?

Haluatko johtaa yrityksesi kohti kasvua?

Kasvuun johtamisen pk-yrityksen kehitysohjelmassa saat konkreettista valmennusta johtamistaitoihin ja yritystoiminnan suuntaamiseen kohti uusia ulottuvuuksia. Unohtamatta myöskään myynnin ja asiakkuuksien kehittämistä.

Tutustu Kasvuun johtamisen valmennuksen sisältöön tästä!

 

Piditkö tästä blogiartikkelista? Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi alla olevalla lomakkeella!

Comments

comments

Share This