Ota yhteyttä 029 009 2530

Paikalliset toimijat yhdistivät voimansa: ruokaa ja lääkkeitä kotiinkuljetuksella

Poikkeuksellisissa olosuhteissa tarvitaan uudenlaista ajattelua. Tänä keväänä moni pk-yritys on joutunut valtavan haasteen eteen, kun asiakasmäärät ovat laskeneet ja kassavirta hiljentynyt koronavirustilanteen vuoksi.

Tämän tilanteen edessä oli myös taksivälityskeskus Taksi Saimaan toimitusjohtaja Jyrki Sivonen.

Sivosen mielessä lähti muodostumaan ajatus siitä, miten taksiliiketoimintaa voisi hyödyntää uudella tavalla siten, että siitä hyötyisi sekä yritys että ympäröivä yhteiskunta.

Apua riskiryhmäläisille

Sivosen ideana oli tarjota taksikuljetuspalvelua ruokaostosten ja itsehoito- sekä reseptilääkkeiden kotiinkuljetuspalveluun yhteistyössä paikallisten elintarvikekauppojen kanssa.

Kaupat ja apteekki, yhdessä taksien kanssa, haluavat helpottaa tilannetta, jossa ikäihmisten ja muiden riskiryhmäläisten kaupassa ja apteekissa käynti ei onnistu entiseen tapaan.

Idea lähti liikkeelle nopeasti ja jo muutamassa viikossa oli sovittu ennennäkemättömästä yhteistyöstä Taksi Saimaan ja joukon paikallisia K-kauppoja (K-Marketit Ratakatu, Mattila, Tirilä, Uus-Lavola, Voisalmi, Kivisalmi, Kourula sekä K-Supermarket Sammonlahti) sekä Lappeenrannan City apteekin kanssa.

Kotiinkuljetuspalvelu on suunnattu erityisesti alueella asuville koronaviruksen riskiryhmäläisille. Palvelu käynnistyy tänään maanantaina 23.3.2020.

 

Ajan ottaminen ajattelulle kannatti

Jyrki Sivonen on osallistunut marraskuun 2019 ja maaliskuun 2020 välisenä aikana osallistunut Intotalon Markkinoinnin ja asiakkuuksien johtamisen valmennukseen. Tässä valmennuksessa otetaan konkreettisesti aikaa ajattelulle ja oman liiketoiminnan kehittämiselle.

Valmennusryhmässä Sivosella oli mahdollista työstää omaa ideaansa kotiinkuljetuspalvelumallista sekä saada ryhmän tukea kehitystyöhön.

Intotalon valmennuksissa annetaan runsaasti aikaa keskustelulle ja dialogille, jolloin omia ajatuksiaan voi testauttaa vertaisryhmän kanssa.

 

Taksiyritykset taipuvat moneen

Uudella yhteistyömallilla ruokaa sekä lääkkeitä pystyy tilaamaan sähköpostitse tai puhelimitse. Tilaukset kuljetetaan taksin toimesta tilaajien koteihin.

Kuljetusaikataulut ovat kerran tai kaksi päiväsaikaan sekä lisäksi tehdään mahdollisia ilta- ja viikonlopputoimituksia työssäkäyville asiakkaille (palvellen esim. etätöitä tekeviä alueen asukkaita ja lapsiperheitä).

Kuljetukset tehdään THL:n ohjeiden mukaisesti, noudattaen erityisen hyvää hygieniaa, välttäen tartuntariskejä mahdollisimman tehokkaasti.

Tilauksen voi tehdä suoraan kauppaan tai apteekkiin. Palvelun hinta on 15 € (sis. alv), sisältäen ruokatilauksen vastaanottamisen, ostosten keräämisen, pakkaamisen sekä kotiin toimituksen, sovittuna ajankohtana (myös ilta-aikoina sekä viikonloppuisin).

 

Toimijoita yhdistää halu auttaa

Sivosen mukaan kaikilla mukana olevilla toimijoilla on hyvä yhteen hiileen puhaltamisen tahtotila ja aito halu auttaa ikäihmisiä ja riskiryhmäläisiä.

Toimintamallia pyritään laajentamaan koko Etelä-Karjalan maakuntaan ja mahdollisesti jopa valtakunnalliseksi.

Taksi Saimaan uusi palvelumalli on hyvä esimerkki muuttuneisiin olosuhteisiin sopeutumisesta, ketterästä kehittämisestä ja rohkeasta uuteen mahdollisuuteen tarttumisesta. Haasteet voi nähdä myös mahdollisuutena luoda jotakin uutta.

Yhteistyöllä on valtava voima ja yhdessä olemme aidosti parempia.

 

Jos olet kiinnostunut pk-yrityksesi kehittämisestä ja haluat ottaa aikaa ajattelulle, tutustu vuoden 2020 pk-yrityksen kasvuun johtamisen valmennuksiin täältä!

Piditkö tästä blogiartikkelista? Tilaa uusimmat blogikirjoitukset suoraan sähköpostiisi sivun alalaidan lomakkeella!

Comments

comments

Share This