Ota yhteyttä 029 009 2530

Onko sinun hankalaa tai mahdotonta pitää kesälomaa? Onko kyse siitä, ettet pärjää taloudellisesti vai etkö pysty pistämään putiikkia kiinni? Muista, että sinä olet yrityksesi tärkein voimavara. Jos sinulta loppuvat voimat ja jaksaminen, loppuu pahimmillaan koko yritys.

Tässä sinulle yrittäjä 6 vinkkiä kuinka voit pitää kesälomaa:

1. Hanki sijainen
Palkkaa kesätyöntekijä vaikka kuukaudeksi, perehdytä häntä 2 viikkoa ja pidä sitten 2 viikkoa ansaittua lomaa. Voit tehdä tämän myös yhdessä toisen yrittäjänä kanssa, voi olla helpompaa löytää kesätyöntekijä pidemmäksi ajaksi.

2. Tee yhteistyötä toisen yrittäjän kanssa
Etsi sijaiseksi sellainen yrittäjä, jolla ei ole kivijalkakauppaa ja joka voi hoitaa omaa yritystään sinun liikkeestäsi käsin. Säästyt palkkaamisen haasteilta.

3. Luota alaisiisi
Jos sinulla on jo työntekijöitä, niin kesä on hyvä hetki antaa heille vastuuta. Vastuu kasvattaa ja työntekijäsi tuntee itsensä entistä tärkeämmäksi.

4. Laita yrityksesi kiinni
Ilmoita asiakkaillesi, että olet lomalla. Tee kirjanpitäjäsi kanssa kassavirtalaskelma niin saat tietää kuinka pitkän loman kassasi kestää.

5. Määritä kesäaukiolo-ajat
Jos kesä ei ole yrityksesi sesonkia, niin lyhennä aukiolo-aikoja tai pidä vaikka maanantait kiinni. Asiakas ymmärtää, että kesällä on hiljaisempaa.

6. Pidä kesälomasi tammikuussa
Jos kesä on tärkeä sesonkisi, niin pidä lomasi silloin kun sinulla hiljenee. Mene aurinkoon tai nauti hangista tai vain nuku ja kerää voimia seuraavaan kauteen.

Ja bonuksena 7 vinkki: jos ”muka-lomailet” eli olet perheen kanssa mökillä ja yrityksesi pyörii täysillä, niin tee itsellesi selvät rajat kuinka paljon päivässä/viikossa käytät aikaasi sähköpostiin, sosiaaliseen mediaan ja työpuhelimesi auki pitämiseen. Näin säilytät mielenrauhan itselläsi ja perheesikin saa nauttia seurastasi.

Comments

comments

Share This