Ota yhteyttä 029 009 2530

(Artikkelikuva: Kimmo Pallari, Roifoto Oy)

Kaisa Repo oli nähnyt pienestä pitäen yrittäjyyden mallia seuraamalla isänsä yritystoimintaa rakennusalalla ja ajatellut, että yrittäjäksi hän ei ainakaan rupea.

Elämä kuitenkin kuljetti kohti yrittäjyyttä. Repo oli päättänyt apuvälineteknikon opintonsa Helsingissä ja työskennellyt siellä muutaman vuoden. Perheen perustamisen aikoihin paluumuutto kotiseudulle Rovaniemelle tuli ajankohtaiseksi.

Tykkäsin työstäni, mutta oman alan työnantajia ei Rovaniemellä ollut. Oman yrityksen perustaminen jäi siis ainoaksi vaihtoehdoksi”, Repo muistelee.

Lapin Apuvälinepalvelu Oy perustettiin vuonna 2009.

Ja olen kyllä lopulta oppinut pitämään yrittäjyydestäkin”, Repo nauraa.

Repo on valittu Intotalon Vuoden Yritysjohtajaksi 2023.

Koulutuksesta tärkeää tukea

Revolle omalla yrittäjätaipaleella on tärkeää ollut säännöllinen kouluttautuminen. Jo ennen yrityksen perustamista hän osallistui työvoimatoimiston järjestämälle yrittäjäkurssille, josta sai paljon apua käytännön asioihin.

Vaikka oma yritysidea olisi miten hieno tahansa, kaikkea ei osaa itse ottaa huomioon. Kun asioita mietitään isommalla porukalla, tulee esiin useampia näkökulmia eikä tarvitse jäädä yksin miettimään”, Repo tietää.

Haastavia aikoja peräjälkeen

Lapin Apuvälinepalvelu on kohdannut vuosien varrella myös haasteita. Yrittäjän vanhempainvapaan aikana talousasiat pääsivät menemään Revon tietämättä niin huonoon jamaan, että vuonna 2018 jopa konkurssiuhka oli lähellä.

Revon palattua puikkoihin asiat saatiin kovalla työllä taas raiteilleen, kunnes vuonna 2020 iski korona.

Korona-aika teki meidän toimintaamme hetkellisen loven. Puhelin saattoi soida päivän aikana 2 kertaa normaalin 40 sijaan”, Repo vertaa.

Suurempi mullistus yrityksen toimintaan on ollut vuoden 2023 alusta voimaan astunut soteuudistus. Hyvinvointialueen prosessien monimutkaistuminen ja maksuliikenteen hidastuminen on aiheuttanut haasteita yrittäjille.

Lapin Apuvälinepalvelun asiakkaista 90% tulee maksusitoumuksella Lapin hyvinvointialueen kautta.

Alkuvuodesta jouduimme odottelemaan hyvinvointialueelta saatavia maksuja parikin kuukautta eräpäivän jälkeen. Sellainen aiheuttaa pk-yritykselle isoja ongelmia ihan palkkojen ja omien laskujen maksamisen kanssa”, Repo kertoo.

Hyvällä porukalla työt sujuvat

Tällä hetkellä Lapin Apuvälinepalvelussa työskentelee Revon lisäksi kolme työntekijää: kaksi fysioterapeuttia ja yksi asiakaspalveluhenkilö.

Töitä on tosi mukava tehdä hyvällä porukalla. Suunnittelemme ja pohdimme toimintaa paljon yhdessä henkilöstön kanssa. Kun uskaltaa kysyä työntekijöiltä asioita, sieltä tulee usein parhaat ideat”, Repo sanoo.

Yrityksen kulttuurissa halutaan panostaa työntekijöiden hyvinvointiin mikä näkyy muun muassa siinä, että jokainen työntekijä saa käyttää viikossa kaksi tuntia työaikaa henkilökohtaiseen liikuntaan.

Omasta jaksamisestaan Repo pitää huolta lentopalloharrastuksen sekä mökkeilyn parissa.

Verkostoista apua ja tukea

Revolle yrittäjäverkostot ovat aina olleet tärkeä tuki. Hän osallistuu aktiivisesti yrittäjäyhdistyksen, yrittäjänaisten sekä Rovaniemen Likiliikkeen toimintaan.

Yrittäjäverkosto on minulle ystäväporukka, josta olen saanut tärkeää tukea ja apua vaikeina aikoina. Pitää vain itse uskaltaa ja osata pyytää”, Repo toteaa.

”Tykkään edelleen osallistua myös koulutuksiin, joissa pääsee pohtimaan asioita porukalla. Yleensä parhaat ideat lähtevät liikkeelle yhdessä.

Repo toivoo, että jatkossakin paikalliset pk-yritykset pysyisivät elinvoimaisina suurten toimijoiden rinnalla.

Viime aikoina Lapin Apuvälinepalvelu on kehittänyt toimintaa kuluttaja-asiakkaiden suuntaan verkkokaupan, somenäkyvyyden ja kivijalkaliikkeen kautta.

Vuoden Yritysjohtaja 2023

Vuoden Yritysjohtajan arvonimen saaminen tuntuu Kaisa Revosta hyvältä. Repo on yrittäjäurallaan pyrkinyt noudattamaan isänsä oppia: Tee asiat niin, että voit mennä hyvällä omatunnolla nukkumaan.

Nyt kun katsoo jälkeenpäin, niin monesta myllerryksestä on selvitty. Niin sanottua ”normaalivuotta” ei yrityksessä ole ollut vuoden 2016 jälkeen, mutta ehkä seuraava vuosi voisikin olla sellainen”, Repo naurahtaa.

Intotalon Vuoden Yritysjohtajan arvonimi myönnetään ansioituneelle yritysjohtajalle, joka on tehnyt merkityksellistä työtä suomalaisessa yritysmaailmassa ja onnistunut kehittämään yritystään selkeästi eteenpäin omalla alallaan.

Perustelut Kaisa Revon valinnalle kuuluvat näin:

Olet kehittänyt monipuolisesti oman yrityksesi toimintaa vuosien varrella ja onnistunut johtamaan sen haastavienkin aikojen yli. Olet yrittäjänä määrätietoinen ja vaalit hyvää yrityskulttuuria. Kehität omaa osaamistasi jatkuvasti. Toimit vahvasti mukana yrittäjäverkostoissa ja olet valmis antamaan tukea myös muille yrittäjille, jotta hekin voivat kehittyä ja kasvaa.

Intotalo onnittelee Kaisaa valinnan johdosta!

Piditkö tästä blogiartikkelista? Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi alla olevalla lomakkeella!

Comments

comments

Share This