Ota yhteyttä 029 009 2530

Yritysjohtajalle on tärkeää ottaa ihmiset huomioon ja oikeasti välittää heistä”, sanoo Timo Kariluoma Koka Oy:stä.

Kariluoma on valittu Intotalon Vuoden Yritysjohtajaksi 2022.

Yksi merkittävimmistä opeista yrittäjänä ja yritysjohtajana on ollut se, että yritykset eivät tee kauppaa, vaan ihmiset. Myös B2B-kauppa on aina ihmisten välistä kaupankäyntiä ja kommunikointia”, Kariluoma jatkaa.

Kariluoma tietää, mistä puhuu, sillä hän on työskennellyt isänsä Kalevi Kariluoman perustamassa Koka Oy:ssä koko ikänsä. Koka Oy tarjoaa erilaisia vedenmittauksen ratkaisuja, kuten vedenmittauksen etäluentajärjestelmiä.

Pienestä perheyrityksestä alan edelläkävijäksi

Timo Kariluoma siirtyi yrityksen johtoon vuonna 2001 ja sen jälkeen Koka Oy on kasvanut pienestä perheyrityksestä 18 työntekijää työllistäväksi alansa huomattavaksi toimijaksi ja edelläkävijäksi Suomessa. 

Viimeisen 10-15 vuoden aikana Koka Oy:n toiminta on laajentunut tavaranmyyjästä palveluntarjoajaksi. Aiemmin myytiin vesimittareita, nyt tarjotaan kokonaisvaltaista palvelua ja ollaan vahvasti kiinni ”internet of things”-ympäristössä. Mittaustuotteista data siirtyy nykyään pilvipalveluun.

Veden mittaus on ajankohtaisesti kiinni ajan ja energian säästämisessä. Kaiken perustana on, että tiedetään mitä ja miten paljon kulutetaan. Sen jälkeen voidaan alkaa hakea energian ja rahan säästöä”, Kariluoma toteaa.

Menestys syntyy kovalla työllä ja oikeiden ihmisten kanssa

Yrityksen kasvu on vaatinut Kariluoman mukaan selkeää tavoitteiden asettamista sekä kirkasta visiota siitä, mitä ollaan tekemässä.

Mikään ei tule itsestään, menestys vaatii kovaa työtä. Tärkeää on myös oma oivallus siitä, että kaikkea ei tarvitse tehdä itse. Tiimin rakentaminen on kaiken a ja o. Täytyy löytää oikeat ihmiset tekemään oikeita asioita.”

Kariluoma korostaa, että bisnes kasvaa silloin, kun ihmisillä on hyvät olosuhteet tehdä töitä.

Tulokset tulevat siinä kylkiäisenä.”

Vuoden yritysjohtaja 2022

Intotalon Vuoden Yritysjohtajan arvonimi myönnetään ansioituneelle yritysjohtajalle, joka on tehnyt merkityksellistä työtä suomalaisessa yritysmaailmassa ja onnistunut kehittämään yritystään selkeästi eteenpäin omalla alallaan. 

Perustelunt Timo Kariluoman valinnalle kuuluvat näin:

”Olet kehittänyt yrityksesi toimintatapoja, prosesseja ja kulttuuria määrätietoisesti ja pitkäjänteisesti. Yrityksesi on edelläkävijä omalla alallaan ja olet onnistunut kasvattamaan yrityksen toimintaa hallitusti ja kannattavasti. Lisäksi olet jakanut oppeja sekä työkaluja avoimesti toisille yritysjohtajille, jotta muutkin voivat kehittyä ja kasvaa.”

Intotalo onnittelee Timoa valinnan johdosta!

Artikkelikuva: Mika Peltomaa

 

Haluatko johtaa yrityksesi kohti kasvua?

Kasvuun johtamisen pk-yrityksen kehitysohjelmassa saat konkreettista valmennusta johtamistaitoihin ja yritystoiminnan suuntaamiseen kohti uusia ulottuvuuksia. Unohtamatta myöskään myynnin ja asiakkuuksien kehittämistä.

Piditkö tästä blogiartikkelista? Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi alla olevalla lomakkeella!

Comments

comments

Share This