Ota yhteyttä 029 009 2530

Kesälomat ovat alkamassa ja monella työpaikalla valmistaudutaan jäämään vapaille. Kesäkuukausina on hyvä mahdollisuus rentoutua, palautua työstä ja kerätä voimia syksyä varten.

Mutta miten työstä irtautuminen onnistuu?

Lomamoodiin pääseminen ei aina ole helppoa. Asiantuntijatyössä ajatukset eivät välttämättä käänny pois työasioista nappia painamalla. Erityisesti yrittäjillä vastuu yrityksen toiminnasta ja omasta elinkeinosta kun on kokonaan omilla hartioilla myös kesäkuukausina.

Rentoutuminen ja työstä palautuminen on kuitenkin tärkeää kaikille. Pieni tauko työnteosta tekee hyvää ja loman jälkeen jaksaa taas jatkaa uudella innolla.

Olemme koonneet tähän postaukseen parhaat vinkit rentouttavan loman viettoon.

Laita nämä asiat kuntoon ennen lomalle lähtöä ja loman aikana, niin pystyt nauttimaan vapaista täysin rinnoin!

 

Kesälomasi onnistuu, kun teet nämä asiat ennen lomaa:

 

1. Varaa kalenterista aikaa rästitöille ennen loman alkua. Kun hoidat juoksevat asiat pois alta, sinun ei tarvitse loman aikana hoitaa mitään pientä sälää eivätkä tekemättömät asiat paina mieltä.

2. Jos töitä on paljon, priorisoi. Hoida tärkeimmät asiat ja aikatauluta loput loman jälkeiselle ajalle. Kun tehtävät ovat kalenterissa, voit vapauttaa ajattelusi kesän ajaksi muihin asioihin.

3. Tee työlista valmiiksi loman jälkeisille päiville tai viikoille. Kun suunnittelet tekemisesi jo etukäteen, sinun ei loman lähestyessä loppuaan tarvitse stressata tulevia tehtäviäsi, vaan voit ensimmäisenä työpäivänä vain alkaa toteuttaa etukäteen tekemääsi suunnitelmaa.

4. Automatisoi. Jos tehtäviisi kuuluu esimerkiksi somepäivitysten tekoa, voit ajastaa niiden julkaisun etukäteen kesäloman ajaksi. Firman sometilillä päivystäminen kesäaikaan ei edesauta työasioista irrottautumista.

5. Laita lomavastaaja päälle työsähköpostiin ja -puhelimeen. Viestissä voit kertoa, millä ajalla olet lomalla ja milloin sinut taas saa kiinni. Aseta puhelimesta sähköpostien ja muiden työhön liittyvien sovellusten hälytykset pois päältä.

6. Laita työkoneen salasanat hyvään talteen, että löydät ne helposti loman jälkeen.

 

Kesälomasi onnistuu, kun kiinnität näihin asioihin huomiota loman aikana:

 

1. Ole aidosti läsnä siellä, missä olet. Yritä irrottautua työsähköposteista ja -puheluista. Kesäloma on aikaa, jolloin jokaisella on oikeus halutessaan olla tavoittamattomissa ja keskittyä palautumiseen, rentoutumiseen ja ajanviettoon läheisten kanssa.

2. Jos työasioita tulee mieleesi loman aikana, anna tulla. Kirjaa tärkeät muistettavat asiat ylös, näin sinun ei tarvitse pitää niitä mielessäsi koko ajan.

3. Tee asioita, joista pidät. Tutkimusten mukaan työstä palaudutaan parhaiten tekemällä aktiivisesti jotakin. Matkusta, mökkeile, ui, hoida puutarhaa, tapaa ystäviä, laita ruokaa, lue kirjoja, pelaa shakkia, meditoi… Tee sitä, mikä ikinä antaakin sinulle energiaa ja hyvää mieltä. Toteuta sellaisia asioita, mille arkena ei riitä aikaa.

4. Lepää. Hyvä loma koostuu aktiivisen tekemisen ja levon tasapainosta. Hyvien yöunien merkitystä työstä palautumisessa ei voi liikaa korostaa.

 

Muista vielä: Työ ei tekemällä lopu. Syksylläkin ehtii ja muutaman viikon tauko silloin, kun suurin osa muistakin viettää ansaittuja lomapäiviä, ei venettä kaada.

Oikein lämmintä ja rentouttavaa kesää Sinulle toivottaa Intotalon väki!

 

Piditkö tästä blogiartikkelista? Tilaa uusimmat blogikirjoitukset suoraan sähköpostiisi sivun alalaidan lomakkeella!

Comments

comments

Share This