Ota yhteyttä 029 009 2530

Intotalon asiakkuuspäällikkö Riku Niemi on tuore pesäpallon Suomen mestari ja hän on historian menestyneimmän pesäpalloseura Sotkamon Jymyn pelaaja. Tässä blogikirjoituksessa Niemi kertoo, miten hän koki matkansa vuoden 2020 koronakevään haastavista ajoista syksyn mestaruusvoittoon ja mitä yhteistä on myyntityöllä ja huippu-urheilulla.

Kohti tuntematonta 

Minun tarinani Intotalon kanssa alkaa niistä epätietoisista ajoista keväällä, kun koronarajoitukset alkoivat vallata Suomea ja yhtenä uhkana oli, että pesäpallon täyteistä kesää ei välttämättä tulekaan. Jotain oli keksittävä, ettei koko kevät ja kesä mene pelkästään odotteluun ja pahimpien skenaarioiden miettimiseen.  

Intotalon toimitusjohtaja Jari ”Jallu” Junkkari ja Jymyn entinen pelaaja Jarmo Heikkinen olivat käyneet kahvipöytäkeskustelussa läpi pesäpallon tilannetta ja sitä, kuinka Jymyn pelaajat etsivät töitä poikkeusajan takia. Tästä kantautuikin pian tieto minun korviini ja otin pian yhteyttä Jalluun. 

Siitä reilun tunnin mittaisesta puhelusta lähti hieno taival, jossa Jallu rupesi koulimaan puhelukammoisesta noviisista myyntityön tekijää Intotalolle. 

  • Twitter
  • Google+
  • LinkedIn
  • Facebook

Alku oli asiakkuuspäällikkö Juho Huuskon perehdyttäessä todella jännittävää aikaa. Minulla ei ollut aiempaa kokemusta myynti- ja asiakaspalvelutehtävistä lainkaan. Uutta tietoa tuli jatkuvasti lisää ja hetken mietin mihin tässä on tullut lähdettyä. Arki sisälsi jatkuvaa oppimista, lukuisia tuskastumisia, mutta ennen kaikkea hienoja onnistumisen tunteita kaupallisten myyntipuheluiden aikana.  

 

Arvomaailma työelämässä ja urheilussa 

Arjen lähtiessä rullaamaan, huomasin nopeasti, miten samat lainalaisuudet ja arvot käyvät yhteen Intotalolla ja Sotkamon Jymyssä. Urheilussa puhutaan todella paljon joukkueiden ja urheilijoiden tavoitteista ja työn merkityksestä näiden saavuttamisessa.  

Tavoitteiden saavuttamisessa vaaditaan lujaa taistelutahtoa ja suunnitelmallista tekemistä. Päämäärätietoisuus, avoimuus ja voittavan kulttuurin rakentaminen ovat arvoja, joilla rakennetaan menestyvä joukkue tai työyhteisö. 

Avoimuus on ollut yksi tärkeimmistä arvoistani myös henkilökohtaisessa elämässäni. Intotalolla on aina keskusteltu avoimesti onnistumisista ja epäonnistumisista – koko työyhteisö on nauttinut aidosti työkavereiden hienoista suorituksista. 

 

Kauden huipennus 

Kauden edetessä rasitus työn ja huippu-urheilun kanssa alkoi tuntumaan raskaalta, jolloin suoritustaso hiipui huomattavasti molemmilla aloilla. Jari Junkkarista tulikin kesän mittaan minulle todella tärkeä henkilö mentaalipuolella myös urheilupuolella, kun uupumus alkoi näkyä jokapäiväisessä tekemisessä. Kauden aikana Jari pystyi antamaan paljon ohjeita jännittämiseen ja pelin sisällä nollaamiseen omien kokemuksiensa pohjalta. 

Ennen pudotuspelejä oma pelini tökki pahasti ja kävin itseni kanssa pitkiä keskusteluja, miten saada päätä auki kauden tärkeimpien pelien lähestyessä. Mieltä painoivat kova pelitahti, tasaisuuden puute ja jatkuva paine onnistua. 

Tässä vaiheessa esiin astui Intotalon ja Jarin korostama avoimuus, kun kysyin, olisiko mahdollista keventää taakkaa töistä ja laittaa kaikki keskittyminen pudotuspeleihin. Iso kiitos Intotalon koko porukalle, että sain mahdollisuuden tavoitella pitkäaikaista unelmaani ilman paineita muista asioista. On kuitenkin todettava, että päivät tuntuivat melko pitkiltä pelejä odotellessa ja paluu töihin kävi monesti mielessä. 

Pesäpallokausi 2020 päättyi onnellisesti mestaruusjuhliin Sotkamossa ja koen, että ilman tätä yhteistä matkaa Intotalon ja sen mahtavan porukan kanssa, olisi kesästä tullut paljon raskaampi henkilökohtaisella tasolla.  

Matkani Intotalon kanssa jatkuu ja on ilo päästä luomaan uusia tarinoita yhdessä! 

  • Twitter
  • Google+
  • LinkedIn
  • Facebook

Piditkö tästä blogiartikkelista? Tilaa uusimmat blogikirjoitukset suoraan sähköpostiisi sivun alalaidan lomakkeella!

Comments

comments

Share This