Ota yhteyttä 029 009 2530

Slush on niin kutsutun ”StartUp -skenen” suurin kohtaaminen ja henki tapahtumassa on aina hyvin positiivinen ja kokeilunhaluinen. Mukana oli tällä kertaa myös suuryrityksiä hakemassa osaamista ketterämpään kehittämiseen ja tietenkin runsaasti sijoittajia. StartUp:han on yrityksen tila missä yritys etsii aktiivesti uutta toimivaa bisnesmallia. Suuryritykset pyrkivätkin soveltamaan StartUp-yritysten menetelmiä omien uusien liiketoimintojensa kehittämiseen.

#Slush2015 -tapahtumassa riitti vauhtia tänäkin vuonna. Slush kasvaa vuosi vuodelta ja on erittäin erilainen kokemus verrattuna muihin bisnesalan seminaareihin. Slush on laajentanut voimakkaasti Aasiaan ja sisartapahtumassa oli ensimmäisellä kerralla mukana heti yli 3000 kävijää. Slush siis kasvaa, mutta ei pelkästään Suomessa vaan pyrkii kasvamaan ja skaalaamaan toimintaansa isosti ympäri maailmaa.

Tästä ajatuksesta voisi jo kiteyttää minun ja Ilarin ensimmäinen näkemyksemme:

”Ajattele isosti ja yritä olla maailman paras siinä mitä teet. Kasva ja skaalaa rohkeasti sillä muutoin yrityksesi ja liiketoimintasi jää ajan jalkoihin. Älä anna periksi liian nopeasti.”

Haluamme muistuttaa, että kasvu ja skaalaus ei ole koskaan helppoa. Mutta ei sitä tapahtukaan, jos et anna itsellesi lupaa sitä ajatellakaan. Slush:in yksi suurin hienous onkin se, että siellä saat vapaasti ajatella isosti ja sinua kannustetaan eteenpäin.

Ideasta huippuinnovaatioksi

Jos jotakin Slush tapahtuma tekee hyvin, niin sen, että se osoittaa kuinka paljon erilaisia ideoita ja liiketoimintakonsepteja maailmaan mahtuu. Esittelyissä törmäsimme mm. 3D-teknogialla tehtyihin talon seinärakenteisiin, joissa oli vesi- ja sähköjohdot valmiina sisällä, maatalouden lannoitteiden optimaalista suhdetta mittaaviin antureihin, jotka säästävä lantoitekuluissa 50%, pelejä ja erilaisia sovelluksia oli useita ja mm. pitchaus kilpailun finaalissakin nähty sähköautojen latauspisteet yhdistävä maksupalvelu.

Lähes kaikkia innovatiisimpia ideoita yhdisti yksi seikka:

”Ne eivät olleet pelkkiä kivoja ideoita vaan niistä näki, että tuotekehitykseen oli käytetty aikaa, rahaa ja hikeä. Ne ratkaisivat niin helpon kuuloisesti ongelmia, mitä emme tienneet olevan olemassakaan. Helppous taas on illuusio, joka vain osoittaa meille, että idean kehittämiseen on panostettu.”

Jokainen innovaation esittelijä korosti sitä, että ensimmäinen idea ei usein ole se paras. Parhaat kehittäjät testaavat näkemystään jatkuvasti kehittäen sitä eteenpäin. Idean helpolta näyttävyys ja tunne siitä kuinka simppeli idea on osoitus kehittäjien kyvystä kiteyttää se olennaisin haaste minkä kyseisen tuote tai palvelu ratkaisee.

Mitä isoja ilmiöitä ja trendejä on tapahtumassa?

Ainakin seuraavia isoja ilmiöitä ja trendejä sinun yrittäjä ja yritysjohtaja kannattaa seurata:

– 3d-tulostaminen kasvaa edelleen.
– Virtuaalitodellisuus lisääntyy. Katselulasien määrä kasvaa sekä kuvaaminen helpottuu Nokian uuden OZO-virtuaalitodellisuus kameran johdosta.
– Maksaminen muuttuu. Maksamisen siirtyy entistä enemmän taustalle ja yhden napin taakse.
– Maailman oppimismateriaaleista on digitalisoitu vasta 3 %. Jospa Intotalon tekemät videot nostavat tuota hieman :).
– Itsetuntemus terveyden osalta kasvaa. Teknologia alkaa olla valmis ihmisen kehon seuraamiseen. Nyt puuttuu vain palvelut.

Me Intotalolla suosittelemme kaikenlaisiin tapahtumiin osallistumista, koska niissä kehität itseäsi ja yritystäsi sekä verkostoidut luontaisesti muiden samanhenkisten ihmisten kanssa. Tapahtumat ovat yksi parhaista paikoista rakentaa uusia ihmiskontakteja ja sitä kautta asiakuuksia. Mihin tapahtumaan sinä aiot seuraavaksi osallistua?

Kirjoittajat ovat Intotalon valmentajia ja asiakkaiden parissa toimivia henkilöitä. Heillä on pitkä kokemus myynti- ja markkinointityöstä sekä tapahtumien järjestämisestä. Ilari on ollut mukana tekemässä Suomen suurinta bisnesseminaaria Nordic Business Forumia ja Jari on motivoinut talkoolaisia mm. Valtakunnallisen pesäpalloleirin johtajana.

Jos sinua kiinnostaa liiketoimintasi kehittäminen ja olet yritytoimintasi alussa, lähde mukaan Yrittäjävalmennukseemme.
Mikäli taas johtamisosaamisesi kaipaa vahvistusta, katso olisiko tämä yritysjohtamisen valmennus sinulle hyvä ratkaisu?

Jari Junkkari, Ilari Tervonen

Comments

comments

Share This