Ota yhteyttä 029 009 2530

Haluan ensiksi sanoa, että tilanne, johon koko Suomi on koronavirustilanteen vuoksi ajautunut, on tullut sellaisella nopeudella, että useimmat meistä eivät osanneet tätä ajatella. Olitpa sitten yrittäjä, johtaja tai asiantuntija, tämä koskettaa jollakin tavalla meitä kaikkia.
 
Oman aiemman työhistoriani kautta yksityisellä turvallisuusalalla ja nykyisessä sivutoimessani pelastuslaitoksella olen toki ennenkin kohdannut kriisejä, mutta kokoluokka on ollut huomattavasti pienempi.

Opit, joista niin minä kuin koko Intotalo on niistä ammentanut, toimivat kuitenkin tässäkin tilanteessa:

1. Hyväksy tosiasiat ja tunnista asiat, joihin voit vaikuttaa

On asioita, joihin sinä voit vaikuttaa ja asioita, joihin et voi. On parasta istua alas, listata asioita ylös ja valita niitä toimia, joihin voit itse ja yhteisösi kanssa vaikuttaa. Tällaistä tarkkaa tilannekuvan ylläpitoa kannattaa tehdä vaikka tarvittaessa päivittäin, jotta pääset asioissa eteenpäin. 

2. Yksin ei pidä jäädä – yhdessä paremmin

Mietitpä sitten tilanteen erilaisia ratkaisuja, hahmottelet nykytilaa tai pohdit muuten vain miten tässä käy, yksin ei kannata jäädä. Työyhteisö kasaan ja asiat pöydälle, kotona perhe kokoon, soitto parhaille ystäville tai vaikka meille on aina parempi ratkaisu, kuin yrittää itsenäisesti pohtia asioita. 
 
3. Pelasta pelastettavissa olevat, vakioi tilanne ja estä lisävahingot

Helpommin sanottu kuin tehty. Mutta turvallisuusasioissa suurin oppi on pelastaa aina ensin kaikki ne, jotka ovat pelastettavissa, vakioida tilanne ja estää lisävahinkojen syntyminen. Eli kohdan yksi mukaisesti tunnista ne tosiasiat mihin voit vaikuttaa ja mitkä voit vakioida. Keksi sen jälkeen ratkaisut muihin kokonaisuuksiin.

4. Ihminen oppii nopeastikin uusia asioita

Oli tilanne mikä tahansa, kaikkeen ei voi ennakkoon varautua. Ihmisen kyky oppia on uskomattoman nopea, kun sille annetaan mahdollisuus. Oli kysymys sitten uusita tavoista tehdä töitä, järjestää arki, tuotteistaa uusia palveluita jne.
 

Näiden lisäksi kaikkien tärkein oppi useista kriisiorganisaatioista on se, että omaan kuoreensa ei kannata käpertyä, vaan hyväksyä tilanne, tunnistaa asiat, joihin voimme vaikuttaa ja alkaa tekemään asioita yksi kerrallaan. Tämä kannattaa tehdä ihmisten kanssa puhumalla ja ääneen ajattelemalla.
 
Esimerkkejä siitä, mitä me Intotalolla olemme tehneet viime viikon lopulla ja tähän aamuun mennessä:
 

  1. Siirsimme kaikki valmennukset verkkoon, josta toki meillä oli jo aiemmin kokemusta. Ensimmäiset alkoivat eilen aamulla.
  2. Lisäsimme sisäisiä palavereita jokaiselle päivälle, jossa kokosimme yhteen kaikki eteen tulleet kysymykset.
  3. Meillä on kuukausittain jaossa myyntipisteitä erilaisista kilpailuista. Lisäsimme näiden pisteiden palkintokategoriaan uuden vaihtoehdon: ”Pienyrittäjän tukeminen”, jonka myötä ostamme palveluja paikallisilta pk-yrityksiltä.
  4. Tarjoamme joustavia maksuehtoja asiakkaillemme.
  5. Etäpalavereissa käytämme kameroita ja viestimme whatsup:ssa, jotta työyhteisön tunnelma säilyy yllä.

 
Tulemme myös seuraavilla viikoilla tarjoamaan tukea valmennusten ja sparrausten kautta useille yrityksille.

Jos sinulla on tunne, että kaipaat ajatustenvaihtoa, juttukaveria tai vaikka tuotteistuapua, niin ota rohkeasti yhteyttä. Meillä on aina aikaa jutella ja auttaa asioissa eteenpäin. Eikä meille soittaminen / mailaaminen / chättäily maksa mitään. 🙂
 
Me Intotalolla välitämme sinusta ja ympärilläsi olevista ihmisistä. Uskomme, että tästäkin tilanteesta selviää arvojemme mukaisesti olemalla Yhdessä parempia.
 

P.S. Pidän yhdessä valmentajamme Jari Haapaniemen kanssa maksuttoman webinaarin kriisistä selviytymisestä yrityksen näkökulmasta. Ilmoittaudu sinäkin mukaan täältä: www.intotalo.com/webinaarit

Intotalon puolesta,


Jari Junkkari
Toimitusjohtaja, valmentaja
Isä, sivutoiminen palomies, urheiluvalmentaja

Piditkö tästä blogiartikkelista? Tilaa uusimmat blogikirjoitukset suoraan sähköpostiisi sivun alalaidan lomakkeella!

Comments

comments

Share This