Ota yhteyttä 029 009 2530 (Intotalon puhelinvaihde lomailee 20.12.2023-8.1.2024)

Miksi yritystä täytyy kehittää? Siksi, että maailma menee koko ajan eteenpäin. Jos jäät paikoillesi, huomaat pian jääneesi muista jälkeen.

Yritys voi kehittyä monella tavalla. Yrityksen kehitys voi tarkoittaa kasvua, jolloin tavoitteena on liikevaihdon kasvattaminen. Kehittäminen voi kuitenkin tarkoittaa myös toiminnan tehostamista, tuottavuuden nostamista tai myynnin lisäämistä. Miten sinä haluaisit kehittää yritystäsi?

Intotalo on ollut mukana tukemassa pk-yritysten kehityspolkuja jo vuodesta 2001. Valmentajillamme on hyvä näkemys siitä, mitkä asiat ovat tärkeitä vahvan ja määrätietoisen kehityksen varmistamiseksi. Keräsimme käyttöösi viisi vinkkiä, joilla varmistat, että oman yrityksesi kehitys ei pysähdy.

1) Jari Haapaniemi: Kokeile ketterästi ja toteuta intohimoisesti

Kehittyvässä yrityksessä johdon täytyy olla innostunut asiastaan. Asioita viedään hyvällä energialla eteenpäin ja kokeiluja uskalletaan tehdä.

Uusia ideoita ei kannata jäädä muhittelemaan liian pitkäksi aikaa, vaan viedä innovaatiot testivaiheeseen mahdollisimman nopeasti, jolloin palautettakin saadaan aikaisessa vaiheessa. Näin kehitys alkaa heti kulkea oikeaan suuntaan.

2) Tuomas Mikkonen: Pidä päivittäisiä stand-up –kokouksia

Selkeät tavoitteet ohjaavat tekemistä oikeaan suuntaan. Säännölliset tavat, jotka tukevat tavoitteen saavuttamista auttavat pitämään kurssin oikeana.

Jotta yrityksesi voi mennä eteenpäin, täytyy koko porukan puhaltaa yhteen hiileen ja pyrkiä samaan suuntaan. Se tarkoittaa sitä, että kaikkien täytyy olla selvillä siitä, missä mennään.

Aloita henkilöstösi tai tiimisi kanssa päivittäiset stand-up –kokoukset, joissa käytte nopeasti läpi työtilanteen ja sen hetkiset tavoitteet. Kokous kestää lyhyen aikaa ja se pidetään seisten. Tehokas tilannepäivitys seisoma-asennossa laittaa ajatukset virtaamaan ja nostaa porukan ylös tuolista.

3) Niina Palmunen: Älä haukkaa liian isoa palaa kerralla

Jos yrityksesi on pieni, ei kannata ottaa liian montaa kehitettävää asiaa listalle yhtä aikaa. Esimerkiksi yksi asia kuukaudessa on riittävä tahti. Näin langat pysyvät käsissäsi ja tavoitteet realistisina.

Isommassa yrityksessä jokaiselle kehitettävälle asialle kannattaa nimetä vastuuhenkilö, joka pitää asian muistissa ja vireillä. Tällöinkin kannattaa laatia suunnitelma siitä, mihin milloinkin keskitytään. Jos kehityshaasteet ovat isoja, tahtina voi olla esimerkiksi yksi laajempi tavoite vuodessa.

4) Päivi Partanen: Keskity tärkeimpään

Yrityksessä kannattaa säännöllisesti ottaa esille seuraava lause: ”Mikä on meille entistä tärkeämpää juuri nyt?”. Kun toiminnan fokus on yhdessä tiedostettu, sen mukainen toiminta on helpompaa.

Kun kehityskohde on valittu, aletaan toimintaa suunnata siten, että tavoitteeseen päästään. Yrityksen johdon täytyy pitää huolta siitä, että fokus säilyy halutussa asiassa.

5) Vilma Mutka: Oppikaa yhdessä

Oppiminen on yrityksen tärkeä kilpailutekijä. Tämä kannattaa huomioida jo yrityksen strategiassa ja tehdä oppiminen mahdolliseksi niin tiimi- kuin yksilötasollakin.

Yhdessä tekemisen lisäksi pysähtykää välillä yhdessä miettimään, miten on mennyt, mitä on opittu ja mitä voitaisiin tehdä vielä paremmin. Laittakaa opit jakoon!

Yrityksen oppimiskulttuuria määrittää eniten se, millainen oppimiskäsitys ylimmällä johdolla on. Johto on siis avainasemassa muodostamassa oppimisen mahdollisuuksia tai esteitä. Autamme sinua pk-yrityksen johtaja tekemään arjestasi helpompaa.

Jos yrityksesi kehittäminen seuraavalle tasolle on sinulle ajankohtaista, tutustu useilla eri paikkakunnilla starttaavaan pk-yrityksen Kasvuun johtamisen valmennukseen!

Piditkö tästä blogiartikkelista? Tilaa uusimmat blogikirjoitukset suoraan sähköpostiisi sivun alalaidan lomakkeella!

Comments

comments

Share This