Ota yhteyttä 029 009 2530

Kun yrityksesi kasvaa, tulet uudenlaisten haasteiden eteen. Mistä löydät rohkeutta? Miten saat tuotteesi maailmalle? Miten hallitset kasvavaa organisaatiota?

Tässä blogissa summataan yhteen Kasvu Open 2017 –tapahtuman keskustelujen antia. Kokeneet konkarit tämän hetken kuumimmista kasvuyrityksistä paljastavat 3 asiaa, jotka ovat edellytyksenä yrityksen menestyksekkääseen kasvuun.

Nappaa vinkit käytäntöön ja johda yrityksesi kasvukäyrä nousuun!

 

1. Rohkeus ja into

Kasvuun tarvitaan rohkeutta mennä kohti tuntematonta.

”Menestymiseen tarvitaan vilpitöntä halua muuttaa maailmaa”, sanoo Idean Enterprises Oy:n toimitusjohtaja Risto Lähdesmäki.

Lähdesmäki on toinen digimuotoiluyhtiö Ideanin perustajista. Suomalaisfirma lähti valloittamaan maailmaa Piilaaksosta käsin kolmen suunnittelijan voimin vuonna 2012.

Täytyy olla mielikuvitusta, halu tehdä jotain hullua. Yrittäjän täytyy luottaa vaistoonsa. Toimia, eikä kysellä lupia”, Lähdesmäki sanoo.

”Monet kysyivät minulta, eikö Yhdysvaltoihin lähteminen ollut iso riski. Minulle se oli kuitenkin ainoa vaihtoehto, sillä halusin vain ja ainoastaan sinne.”

Tänään 170 henkilöä työllistävän yhtiön liikevaihto on noin 25 miljoonaa euroa. Globaali it-jätti Capgemini osti Idean Enterprisesin helmikuussa 2017.

Hulluja unelmia lähti aikanaan tavoittelemaan myös Nordic Business Forum Oy:n toimitusjohtaja Hans-Peter Siefen.
Ensimmäistä kertaa vuonna 2010 järjestetty Nordic Business Forum on kasvanut tähän päivään mennessä tuhansia kävijöitä ja kansainvälisiä ykköspuhujia vetäväksi Euroopan merkittävimmäksi liike-elämän seminaariksi. Tavoitteena on olla maailman suurin bisnesfoorumi vuonna 2021.

”Tärkeintä on oma innostus. Lyhyellä aikavälillä kannattaa pysyä realistisena, mutta pitkällä aikavälillä unelmoida isosti”, Siefen kiteyttää.

Siefen muistuttaa, että menestys vaatii unelmien lisäksi myös kovaa työtä. Mikään ei tule ilmaiseksi.

”Mukavuusalueen ulkopuolelle täytyy pystyä menemään. Pitää tehdä asioita, joita ei oikeastaan ihan uskaltaisi tehdä.”

”Soitin ensimmäisen kansainvälisen myyntipuheluni Yhdysvaltoihin Al Gorelle. Se vaati rohkeutta, mutta kannatti, sillä saimme Al Goren puhumaan Nordic Business Forumiin vuonna 2011”, Siefen kertoo.

 

2. Myynti ja markkinointi

Jos sinulla on maailman paras liikeidea, mutta kukaan ei tiedä siitä, ei ideasta ole paljoa hyötyä.

”Suomessa on paljon hyviä juttuja piilossa ”autotallissa”, joista kukaan ei tiedä. Tarvitsemme lisää panostusta markkinointiin, jotta suomalainen osaaminen ja innovaatiot eivät jää hyödyntämättä”, suomii Anne Korkiakoski, hallitusammattilainen sekä viestinnän ja markkinoinnin osaaja.

”Yritysten on opittava näkemään markkinointi kasvua generoivana ydinprosessina kuluja tuottavan tukitoiminnon sijaan”, Korkiakoski kannustaa.

Korkiakosken mukaan suomalaisten yrittäjien olisi kaksinkertaistettava markkinointibudjettinsa pysyäkseen mukana kansainvälisessä kilpailussa, päästäkseen pois ”autotallista”.

Idean Enterprises tiesi heti alusta pitäen, että myyntiin ja markkinointiin on panostettava. Ideanin tavoitteena ensimmäisenä vuotena Piilaaksossa oli 1 miljoonan euron liikevaihto. Tämä tavoite saavutettiin kolmessa kuukaudessa.

”Myyntiä täytyy rakastaa! Täytyy katsoa asiakasta silmiin, ja vakuuttaa hänelle, että sinulla on tarjota lisäarvoa”, Risto Lähdesmäki hehkuttaa.

Myös Hans-Peter Siefen painottaa, että positiivinen suhtautuminen myyntiin on onnistumisen edellytys.

”Ajattelin aiemmin, että minusta ei tule mitään bisnesmiestä eikä ainakaan myyjää. Kokemuksen kautta olen oppinut tarttumaan luuriin ja kohtaamaan ”äkkikuolematilanteet””.

Naava – NaturVention Oy :n myynti- ja markkinointijohtaja Aslak de Silva toteaa, että pelkäämme liikaa häviämistä.

Myynnissä pitää kokeilla rohkeasti ja uskoa itseensä. Tosipaikassa virtaa löytyy kyllä.”

Naava valmistaa älyviherseiniä, jotka tuovat aidon luonnon sisätiloihin. Yhtiö on aloittanut tänä vuonna tuotannon Yhdysvalloissa ja tähtää voimakkaaseen kasvuun.

”En usko yhteenkään tuotteeseen sinällään, vaan myynnin ja markkinoinnin voimaan”, de Silva pamauttaa.

Markkinointiin täytyy uskaltaa panostaa. Kun aloimme mainostaa Naavan viherseinää Facebookissa, ensimmäiset liidit tulivat maksamaan 1000 euroa kappaleelta. Ajan mittaan hinta kyllä tasoittui”, de Silva naurahtaa.

Anne Korkiakoski painottaa, että markkinointi on investointi, joka generoi kasvua, asiakaspääomaa ja brändipääomaa. Tulokset eivät siis välttämättä näy heti, vaan tuloksia syntyy pidemmällä aikavälillä.

Kiinnostaako modernin markkinoinnin työkalujen päivittäminen? Lue lisää Markkinoinnin ja asiakkuuksien johtamisen valmennusohjelmasta!

 

3. Ihmisten johtaminen

Yritysjohtajan on yrityksen kasvaessa myös tärkeää osata jakaa tehtäviä ja vastuuta.

”Kaikkea ei yrityksen kasvaessa kannata yrittää tehdä itse. Erityisesti kansainvälistymisessä on tärkeää hankkia kumppaneita, joilta löytyy valmiita verkostoja”, sanoo Aslak de Silva.

Pienessä organisaatiossa työnjako voi vielä olla yksinkertaista ja langat helppo pitää järjestyksessä. Kun organisaatio kasvaa, alkaa ihmisten johtamisen merkitys korostua.

Tämän tietää Merius Oy:n toimitusjohtaja Hannu Sarja. Merius Oy tarjoaa laitos- ja koneteknistä suunnittelua, 3D-mittausta sekä projektinhallintapalveluita ja osallistui Kasvu Open 2017 Start again –yrityssarjaan.

”Organisaation kasvussa on kriittisiä pisteitä, jolloin ihmisten yhteistoimintaan on kiinnitettävä erityistä huomiota. Yrityksen työntekijämäärän noustessa yli kymmenen, on tärkeää pitää huolta siitä, että ihmiset tietävät, missä mennään ja luoda rakenteet tiedon kulkemiselle”, Sarja selittää.

”Kun toimeksiannot kasvavat, kasvaa myös vastuu. Tällöin on tärkeää, että oikeat ihmiset ovat oikeilla paikoilla tekemässä oikeita asioita.

Sarja painottaa, että yrityksen kasvattaminen ei ole vain suoritus, vaan yhteinen opintomatka.

”Ihmisten johtaminen on ihan keskeinen asia. Siihen tarvitaan hyviä välineitä, kykyä myös itsensä johtamiseen ja asioiden haltuun ottamiseen.”

Miten sinä johdat kasvuyritystäsi? Mitkä ovat johtamisen haasteet yrityksen kasvaessa?

Intotalon valmennuksista saat työkaluja ja konkreettisia keinoja johtamisen tueksi. Lue lisää Kasvuun johtamisen valmennusohelmasta!

 

Piditkö tästä blogiartikkelista? Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi tästä!

Comments

comments

Share This