Artikkeli on julkaistu alunperin sivustolla https://www.popmaakunta.fi/news-2307–1843-tyokaluja_esimiestyohon_muutosjohtamisen_valmennusohjelmasta
Noin satakunta esimiestä Pohjois-Pohjanmaan maakunta- ja sote-uudistuksessa mukana olevista organisaatiosta on kuluneen syksyn aikana osallistunut esimiesten muutosjohtamisen valmennusohjelmaan Intotalon valmentajien Tapu Holttisen ja Jari Haapaniemen johdolla.
Katso video!
Ohjelman aikana etsitään yhdessä työkaluja viedä maakunta- ja sote-uudistuksen muutosprosessi onnistuneesti läpi yhdessä henkilöstön kanssa.
Uudistus koskettaa Pohjois-Pohjanmaalla 46 organisaatiota ja yli 20 000 ihmisen työtä. Osana maakunnan valmistelua toimii POP muutoksen tuki ‑hanke, jonka yhtenä tavoitteena on varmistaa, että johto, esimiehet ja henkilöstö saavat oikeaa ja ajankohtaista tietoa uudistuksesta.
Hanke myös järjestää muutostilannetta tukevia koulutuksia, joista esimiesten muutosjohtamisen valmennusohjelma on yksi kokonaisuus. Intotalo Oy toimii valmennusohjelmassa hankkeen kumppanina.
Esimiehen rooli muutoksessa
Valmennuksen aikana selkeytetään esimiehen roolia ja rakennetaan johdonmukaista ja linjakasta esimiestyötä muutoksessa. Syksyn mittaan tapaamisissa on käsitelty muun muassa strategista johtamista, esimiehen jaksamista sekä sitä, miten ihmisiä johdetaan muutoksessa innostavasti.
”On myös puhuttu paljon siitä, kuka minä itse olen johtajana ja esimiehenä, koska muutos ja johtaminen lähtee aina ihmisestä itsestä,” toinen valmentajista”, Jari Haapaniemi Intotalo Oy:sta summaa.
Intotalon Tapu Holttisen mukaan tunnelma valmennuksessa on ollut hyvä.
”Meidän lähestyminen tähän aiheeseen lähtee siitä, että ihmisissä on se osaaminen ja viisaus jo olemassa, ja yhteisen vuoropuhelun ja keskustelun kautta sitten rakennetaan uutta ymmärrystä siitä maakunnasta, mihin ollaan menossa.”
Herättäviä ajatuksia johtamisesta
Osallistujilta valmennusohjelma on saanut kiitosta. Mielenkiintoiselta vaikuttanut ohjelma houkutteli mukaan myös Tuija Männistön ja Päivi Harjun. Nyt kun kokoontumiskertoja on takana jo muutamia, on mukaan tarttunut viemisiä kotiorganisaatioon ja omaan arjen työhön.
”Viime kerralla, kun oli omasta johtamisesta ja oman itsensä johtamisesta, sain todella hyviä, herättäviä ajatuksia esimerkiksi siihen, miten itse jaksaa ja miten auttaa omaa tiimiä jaksamaan,” Oulun kaupungin suun hoidon yksikössä palveluesimiehenä toimiva Päivi Harju kertoo.
Nordlab Oulun osastonylilääkärinä ja aluelaboratorion johtajana toimiva Tuija Männistö nostaa esiin myös valmennusten tärkeyden viestintäkanavana.
”Täältä on saanut tosi hyvä konkreettisia viestejä esimerkiksi Marjukalta (muutosjohtaja Marjukka Manniselta) siitä mitä tapahtuu maakunnan ja valtakunnankin tasolla.”
Katso video!
Uusia näkökantoja omaan työhön
Tämän syksyn valmennus varattiin täyteen ennätysajassa, mutta seuraava, vastaava valmennus järjestetään ensi keväänä.
Sekä Männistö että Harju kannustavat esimiehiä lähtemään valmennukseen mukaan. Valmennus on hyvä paikka myös tavata muita samassa tilanteessa olevia esimiehiä oman organisaation ulkopuolelta.
”Meillä on täällä kasassa tämmöinen tosi moniammatillinen tiimi, jonka kautta on saatu erilaisia näkökantoja ja sitä kautta myös työkaluja omaan työhön,” Männistö kertoo.
Piditkö tästä blogiartikkelista? Tilaa uusimmat blogikirjoitukset suoraan sähköpostiisi sivun alalaidan lomakkeella!