Tuotteistaminen erottaa massasta
Fysioterapia-alalla kilpailu on nykyään kovaa, joten massasta erottautuminen ja oman osaamisen markkinoiminen on elintärkeää. Tuotteistamisella on tässä iso rooli. ”Valmennuksen myötä saimme muotoiltua uusia tuotteita, kuten alaraajojen ja alaselän kartoituksen sekä lasten fysioterapiaryhmät. Myös hinnoitteluun tuotiin uusia paketteja.” Joskus muutosten ei tarvitse olla isoja, jotta saadaan aikaan parempia tuloksia. ”Olen huomannut, että joillekin lasten vanhemmille fysioterapiaan osallistuminen voi tuoda mieleen sen, että lapsessa olisi jotakin vikaa. Huomattuamme fysioterapia-sanan haasteellisuuden, aloitimme kaikille avoimet ”lasten liikuntaryhmät”, joiden tavoitteena on yksinkertaisesti vahvistaa lasten liikunnallisia ja motorisia taitoja leikin varjolla. Mitään tarvetta varsinaiselle fysioterapialle ei tarvitse olla”, Nikkarinen kertoo.Tuotteistaminen tekee ostamisesta helpompaa
Sisustusremontteja Rovaniemen alueella tarjoavan Tilataikurin yrittäjää Jukka Mällistä on aina kiinnostanut brändäämiseen ja tuotteistamiseen liittyvät asiat. ”Nykyään myynnissä ei toimi pelkkä torimyyjätekniikka, vaan myynti liittyy vahvasti markkinointiin. Jos haluat saada jotakin kaupaksi, sinun pitää kertoa asiakkaalle, miksi tuotteesi on hyvä juttu.” ”Myytävät tuotteet pitää mainita nimeltä. Kaikki tuotteet pitää saada jonkin otsikon alle”, Mällinen korostaa. Tuotteistamalla tehdään ostamisesta helpompaa. Valmis paketti on helpompi valita kuin sekava sillisalaatti.Ulkopuolinen näkemys auttoi
Kun tuotteistaminen on tehty, on tärkeää, että tuotevalikoima otetaan huomioon koko myyntiprosessissa. Jukka Mällinen havaitsi tuotteistamisvalmennuksen aikana vakavan puutteen omassa myyntiprosessissaan.
”Kaikki palvelumme oli kyllä tuotteistettu, mutta tarjouspohjamme ei ollut yhtenäinen tuotteistuksen kanssa. Puhuimme myyntitilanteissa pölyvapaista remonteista, mutta tarjouksessa siitä ei mainittu mitään. Tämä korjattiin ja nykyisin pölyvapaa remontti on yksi hinnan peruste.”
Omaa tekemistä on joskus hyvä katsoa kauempaa. Toinen ihminen on tässä usein paras apu.
”Valmennuksesta saatu näkökulma oli hyvin terveellistä. Nämä ovat aivan selkeitä asioita, mutta niitä ei silti välttämättä hoksaa, ennen kuin joku ulkopuolinen sen sanoo”, Mällinen toteaa.
”Mielestäni valmennukseen on kuitenkaan turha lähteä hakemaan valmiita vastauksia juuri itsellensä. Kannattaa pikemminkin lähteä avoimin mielin peilaamaan omaa toimintaa valmennuksessa esiin nousevia asioita vasten.”
Rohkeutta omaan ideointiin
Kokeileminen on yrittäjälle tärkeää. Siihen tarvitaan myös uskallusta.
”Joskus yrittäjä tarvitsee toisen ihmisen sanomaan, että tämä on hyvä juttu, kokeile vaan. Valmennusryhmästä sain rohkaisua sille, että omia ideoita kannattaa lähteä toteuttamaan. Intotalon tuotteistamisvalmennus pisti alulle uusia asioita ja antoi ajattelemisen aihetta vuosiksi eteenpäin”, Tero Nikkarinen summaa.
Nyt sinullakin on mahdollisuus päästä hiomaan omasta tuotteestasi timatti 21 päivän verkkovalmennuksessamme! Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!
Piditkö tästä blogiartikkelista? Tilaa uusimmat blogikirjoitukset suoraan sähköpostiisi sivun alalaidan lomakkeella!