Testi Saijalle

Mahtuuko tuotteesi markkinoille?

Kadulla kävellessä saattaa joskus tulla vastaan henkilö, jonka olisi ehkä kannattanut katsoa itseään peilistä ennen uloslähtemistä. Jos takapuoli ei mahdu pillifarkkuihin, on parempi vaihtaa housuja tai sitten treenata peppua pienemmäksi. Sama logiikka toimii myös tuotteiden ja palveluiden markkinoille tuomisessa. Sinun pitää uskaltaa katsoa omaa ratkaisuasi asiakkaan silmin. Mahtuuko tuotteesi oikeasti markkinoille ja onko sille sijaa asiakkaan mielessä? Jos ei, niin sitten pitää etsiä uudet markkinat tai trimmata tuotetta iskevämpään muotoon.

Mistä tiedän onko tuoteideani kokeilemisen arvoinen?

Kysyin vinkkiä yhdeltä maailman parhaimmista tuotelanseerauksien tekijältä Ryan Holidaylta, joka antoi tuotteen markkinoille sopivuuden testaamiseen seuraavat kolme vinkkiä:

1. Kirjoita tuoteideasi yhdellä lauseella. – Kuulostaako idea hyvältä ja kokeilemisen arvoiselta? Testaa ideaasi ainakin viidellä henkilöllä (mielellään asiakkaalla) tai tee yhden lauseen tuotekuvauksestasi vaikka twiitti tai facebook-päivitys. Mitä palautetta saat?

2. Kirjoita ratkaisusi kuvaus yhteen kappaleseen – 3 – 4 lauseen verran. – Onko idea vieläkin sellainen, että se voisi toimia? Lähetä yhden kappaleen tuotekuvaus valituille kumppaneille tai asiakkaillesi ja kysy heiltä, olisivatko he valmiita ostamaan tällaisen tuotteen. Jos vastaus on EI, kysy miksi ja mikä vaihtoehto heistä olisi parempi. Tai vielä parempi tapa on SOITTAA asiakkaillesi ja kysyä.

3. Kirjoita sitten yhden sivun julkistustiedote ratkaisustasi – Ota hetken aikamatka tulevaisuuteen: Minkälaisen tiedotteen lähettäisit lehdistölle tai asiakkaillesi kun tuotteesi on valmis? Kirjoita tuotteesi ja ratkaisusi kuvaus yksinkertaisen lehdistötiedotteen muotoon. Vastaa kysymyksiin: Miksi, kenelle, mitä ja miten.

Jos idea kuulostaa vielä tässäkin vaiheessa toimivalta, niin sitten on jo aika laittaa homma käyntiin.

😉

0 kommenttia

Tuotteistamisella tuloksiin moduulit

Ei tuloksia

Hakemaasi sivua ei löytynyt. Yritä muuttaa hakuasi, tai käytä yläpuolella olevaa navigointia löytääksesi kirjoituksen.

Share This