Ota yhteyttä 029 009 2530

Tekoäly tuntuu nyt olevan kaikkien huulilla ja puheissa. Jokaisen pk-yrittäjän olisikin nyt syytä tutustua siihen, miten tekoälysovellukset tulevat mahdollisesti muuttamaan oman alan toimintaa.

Vaikutus tulee olemaan joillakin aloilla valtava ja toisilla vain vähäinen. Silti maailma tulee muuttumaan kehityksen myötä.

Uskon, että 1-2 vuoden sisällä ainakin puolet yrityksistä tulee käyttämään jotakin tekoälysovellusta päivittäin”, sanoo Intotalon valmentaja Tuomas Mikkonen.

Muutos ja kehitys on tällä hetkellä todella nopeaa ja uusia tekoälysovelluksia tulee lisää jatkuvasti. Juuri nyt on hyvä aika alkaa tutustua tekoälyn käyttöön, sillä asia on vielä kaikille yhtä uusi.

 

Miten tekoäly auttaa pk-yrityksen arjessa?

Tekoäly voi olla apuna yrittäjän arjessa monin tavoin. Se voi tehostaa prosesseja, parantaa asiakaspalvelua, auttaa markkinoinnissa ja jopa luoda uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Tässä muutama esimerkki:

Automaatio: Tekoäly voi automatisoida rutiinitehtäviä, kuten laskutusta ja asiakaspalvelua, säästäen aikaa ja resursseja.

Parempi päätöksenteko: Data-analytiikan avulla tekoäly voi auttaa sinua ymmärtämään asiakkaitasi paremmin ja tekemään tietoon perustuvia päätöksiä.

Henkilökohtainen markkinointi: Tekoäly voi auttaa sinua kohdentamaan markkinointia yksilöllisesti, parantaen asiakaskokemusta sekä markkinoinnin tehokkuutta ja tuloksellisuutta.

Tekoälyn käyttökohteet pienyrityksessä

Tekoälyä voi ajatella kätevänä assistenttina, jonka avulla voi nopeuttaa ja automatisoida työtehtäviä. Muutos tulee vaikuttamaan työnkuviin monella alalla ja etulyöntiasemassa tulevat olemaan ne, jotka osaavat käyttää tekoälyä tehokkaasti.

Tekoäly on erinomainen apuri sekä tekstin tuottamisessa että kuvien luomisessa. Näin ollen lienee selvää, että yritysten sisällöntuotanto, kuten nettisivutekstien, somesisältöjen, uutiskirjeiden, myyntiviestien ja kuvien tuottaminen tulee nopeutumaan ja helpottumaan.

Tekoälyn voi valjastaa myös keksimään ideoita. Voit kysyä tekoälyltä ideoita esimerkiksi kivaan LinkedIn-päivitykseen aiheesta x, uuteen tuotteeseen, uusiin bisnesmahdollisuuksiin tai mihin vain, missä tyhjän paperin kammo meinaa jumittaa omat ajatukset.

Suurista tekstimassoista voi luoda koonteja ja tiivistelmiä tekoälyn avulla muutamissa sekunneissa. Se voi auttaa myös excel-kaavojen luomisessa ja koodin kirjoittamisessa.

Yritysten kannattaa huomioida, että jatkossa suurin osa työhakemuksista tulee olemaan koneen kirjoittamia. Tekoälylle annetaan oma cv sekä työpaikkailmoitus, jolloin se osaa laatia työpaikkaan sopivan hakukirjeen annettujen speksien perusteella.

Tekoälystä on suurta apua myös esimerkiksi rahoitushakemusten laatimisessa.

Keneen tämä vaikuttaa?

Tekoälyn kehityksen vaikutus yhteiskuntaan ja työelämään tulee olemaan maailmanlaajuisesti merkittävä. Muutosta voisi verrata maataloustyön vaihtumiseen kuokan ja lapion heiluttamisesta traktorilla ajamiseen.

Suuria vaikutuksia tulevat näkemään esimerkiksi:

 • Useat graafikot
 • Pohjatason koodarit
 • Somepäivityksiä tekevät mainostoimistot
 • Valokuvaajat
 • Luovan työn tekijät
 • Asiakaspalvelijat
 • Taloushallinto
 • Lääkärit
 • Kirjallista työtä tekevät
 • Monet opettajat
 • Lakipalvelut

Suosittelen miettimään, miten tekoälyn kehittyminen vaikuttaa juuri sinun alaasi. Osalle aloista muutoksesta tulee olemaan todella paljon hyötyä ja osalle se tulee olemaan tavalla tai toisella kivulias. Vaikutus tieto- ja asiantuntijatyöhön on luonnollisesti paljon suurempi kuin fyysisiin tehtäviin”, Tuomas Mikkonen sanoo.

 

Aloita pienestä

Tekoäly ei ole vain suurten yritysten etuoikeus. Pienyrittäjänä voit aloittaa pienestä, kokeilla erilaisia sovelluksia ja nähdä, mikä toimii parhaiten juuri sinun liiketoiminnallesi. Monet tekoälysovellukset ovat ainakin vielä joko ilmaisia tai hyvin edullisia.

Muista, että jokainen suuri muutos alkaa yhdestä askeleesta. Mikä on sinun seuraava askeleesi tekoälyn maailmassa?

Haluatko oppia käyttämään tekoälyä hyödyksesi työssäsi? Tule mukaan Intotalon Tekoälyn kiihdytyskaistoille!

Säästä tunteja aikaa, ideoi, sparraile, luo uutta, opi uusia taitoja ja ymmärrä miten tekoäly tulee muuttamaan teidän koko alaa ja yhteiskuntaa ympärilläsi.

Tutustu Tekoälyn Kiihdytyskaista-valmennuksiin:

 

Tämä blogiteksti perustuu Tuomas Heikkisen webinaariin ChatGPT pienyrittäjän arjessa” ja tekstin viimeistelyssä on auttanut OpenAI:n tekoälysovellus ChatGPT.

Piditkö tästä blogiartikkelista? Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi alla olevalla lomakkeella!

Comments

comments

Share This