Ota yhteyttä 029 009 2530

Intotalo on mukana Kuntopolku Yrittäjyyteen -hankkeessa, jonka yhtenä osana järjestettiin Joni Jaakkolan seminaari ”Kunnon markkinointia somessa -miten saat lisää asiakkaita ja faneja?”.
Jaakkola pureutui somemarkkinointiin yksinkertaisesti, mutta tehokkaasti, jota nykypäivän markkinointi parhaimmillaan onkin. Sosiaalisen median kanssa päivittäin työskenteleville tuli hyviä muistutuksia ja yleisöstä kuului hyväksyviä hymähdyksiä uuden oppimisen valossa.

Nappaa siis tästä Optimal Performancen energisen toimitusjohtajan ja somegurun Joni Jaakkolan vinkit asiakkaiden faniuttamiseen somessa!

 

1. Tuote pitää olla kunnossa

Mitä asiakkaasi tarvitsevat juuri nyt? Tuotteesi pitää tarjota ratkaisu asiakkaan sillä hetkellä pinnalla olevaan ongelmaan. Kaiva esille perimmäiset tarpeet. Ihmiset saattavat keskittää mielenkiintonsa kesäkunnon saamiseen, vaikka todellisuudessa he haluavat voida hyvin ja olla elinvoimaisia.

 

2. Kaikki on markkinointia

Mitä tahansa teetkin, on se markkinointia. Kun vastaat tai jätät vastaamatta asiakkaalle sosiaalisessa mediassa, kun kirjoittelet henkilökohtaiselle julkiselle somekanavalle, kun avaat oven kauppareissulla toiselle kaupan asiakkaalle. Jokainen tekosi luo mielikuvaa sinusta ja edustamastasi yrityksestä ja tuotteesta. Jaakkola kuitenkin muistutti, ettei siitä tarvitse ahdistua – kunhan vain muistat maalaisjärjen toimissasi!

 

3. Somettaminen on oleellinen osa toimenkuvaa

Sosiaalisen median päivittäminen ei saa olla pakollinen paha, vaan siihen kannattaa Jaakkolan mukaan suhtautua samoin kuin hampaiden pesuun. Säännöllisyys on kaiken a ja o. Hyvä taktiikka on ottaa samasta tilaisuudesta tai hetkestä esimerkiksi kolme kuvaa, joista jakaa kolmelle eri päivälle oma postaus. Eikä niiden tarvitse olla tajunnanräjäyttäviä eepoksia, tärkeintä on tuottaa sisältöä!

 

4. TOMA – Top of Mind Awareness

Mikä palveluntuottaja tulee yksittäiselle asiakkaalle ensimmäisenä mieleen, kun yrityksesi toimiala mainitaan? Tietysti se haluat olla sinä ja yrityksesi! Kaupan teko helpottuu huomattavasti, jos sinun tai yrityksesi nimi tulee ensimmäisenä mieleen. Asiakkaiden mielen päällä pysymiseen auttaa säännöllinen seuraajille arvokkaan sisällön jakaminen sinulle kaikista tärkeimpiin kanaviin. Ja sinulle tärkeimmät kanavat ovat tietysti ne, missä asiakkaasikin eniten aikaansa viettävät!

 

Haluatko syventää digitaalisen markkinoinnin osaamista? Intotalon markkinoinnin ja asiakkuuksien johtamisen valmennuksessa nostat markkinoinnin aktiivisuutta ja tuloksellisuutta, vahvistat markkinointimenetelmien käyttöä ja yrityksesi brändiä.

 

Piditkö tästä blogiartikkelista? Tilaa uusimmat blogikirjoitukset suoraan sähköpostiisi sivun alalaidan lomakkeella!

Comments

comments

Share This