Ota yhteyttä 029 009 2530

Liiketoimintaa ei voi olla ilman asiakkaita. Siksi yrityksellä on käytännössä vain kaksi tehtävää: hankkia asiakkaita ja pitää ne. 

Tässä blogissa esitellään neljä erilaista yleisöä, joiden kautta voi saada uusia asiakkaita ja kauppaaBlogi perustuu Intotalon valmentajan Ollis Leppäsen 26.5.2021 pitämään webinaariin “Ostava yleisö – mistä löydät asiakkaita?” 

 

Mistä löytää asiakkaita? 

Uusia asiakkaita voi löytää hyvin monella eri tavalla, mutta tärkeintä niiden hankkimisessa on tehdä siitä säännöllinen rutiini osaksi arkea. Uusia asiakkaita voi saada esimerkiksi nykyisistä asiakkaista, suosituksista, kohdennetulla sosiaalisen median mainonnalla ja ilmaisella sisältömarkkinoinnilla.  

Myynnissä ja markkinoinnissa kannattaa aina aloittaa ajattelemalla asiakkaita: Ketkä ovat tavoiteasiakkaitasi? Kenen haluat ostavan sinulta? Mitä pitää tapahtua, että he ostavat sinulta? Mitä pitää tapahtua, että he ostavat sinulta uudelleen ja uudelleen? Mikä on ostamisen este asiakkaasi mielessä?  

 

Mistä koostuu ostava yleisö? 

Ostava yleisö tarkoittaa kaikkia niitä potentiaalisia asiakkaita, joita yritykselläsi on.  

Yrityksesi potentiaalisista asiakkaista 3% on juuri nyt ostamassa. Heillä on tarve ja halu ostaa jokin tuote tai palvelu.  

6% asiakkaistasi puolestaan harkitsee ostamista esimerkiksi hakemalla ratkaisuja netistä tai pyytämällä tarjouspyyntöjä.  

Yhdessä nämä ostavat ja harkitsevat asiakkaat muodostavat aktiivisten ostajien joukon, johon kuuluu noin joka kymmenes asiakas. Vain 9% kaikista potentiaalisista asiakkaista on aktiivisia ja aloitteellisia ostajia. Yrityksen myyntiä ja markkinointia kannattaa suunnata näihin aktiivisiin ostajiin.  

23% mahdollisista asiakkaistasi on juuri ostanut joko sinulta tai kilpailijaltasi.  

Suurin osa eli 68% potentiaalisista asiakkaistasi eivät ole avoinna ostamiselle. He eivät tunnista itseään asiakkaiksi, koska eivät tiedä tuotteen tai palvelun olevan heille tarkoitettu. Yleinen syy asiakkaan ostamattomuuteen on se, että hän ei edes tiedä yrityksesi tai tuotteesi olemassaolosta.  

Lähes 90% kaikista potentiaalisista asiakkaistasi on siis juuri ostanut tai ei ole valmis ostamaan.  

Ostava yleisö ei siis koostu vain juuri nyt ostamassa olevista asiakkaista, vaan suuresta joukosta muitakin asiakkaita.  

  • Twitter
  • Google+
  • LinkedIn
  • Facebook

Miten viestiä erilaisille yleisöille? 

Juuri nyt ostamassa olevalle asiakkaalle kannattaa luoda niukkuuden tunne esimerkiksi aikamääreellä tai rajatulla määrällä tuotteita. 

Lisäksi heille kannattaa korostaa ostamisen helppoutta, jotta myyntiprosessi saadaan loppuun asti. 

Ostamista harkitseville asiakkaat haluavat todennäköisesti kuulla muiden asiakkaidesi kokemuksia tuotteestasi tai palvelustasi. Kerro heille, miten vanhat asiakkaasi ovat kokeneet tuotteesi tai hyötyneet siitä.

Ostamista harkitsevien asiakkaiden pelkoja kannattaa pyrkiä poistamaan. Tämä voi onnistua esimerkiksi käymällä läpi kaikki mahdolliset yksityiskohdat, jotta asiakasta ei jäisi mietityttämään mikään. 

Muistuta olemassaolostasi asiakkaillesi, jotka ovat jo ostaneet. Vanhoihin asiakkaisiin kannattaa pitää yhteyttä, sillä jälkimarkkinointi on parasta markkinointia. 

Kilpailijoiltasi ostaneille asiakkaille korosta positiivisesti omaa erilaisuuttasi: Miksi heidän olisi kannattanut valita sinut jonkin toisen yrityksen sijaan? 

Miten toimia asiakkaiden kanssa, jotka eivät ole avoinna ostamiselle? Jaa vinkkejä tai neuvoja, rakenna heihin luottamusta ja pyri löytämään heidän ongelmansa ja tarpeensa. Pyri puhuttelemaan asiakasta henkilökohtaisesti ja antamaan hänelle tunne, että juuri tämä tuote tai palvelu on oikea ratkaisu hänelle. 

Suurin osa asiakkaista ei ole kiinnostunut tuotteista tai palveluista eikä heillä ole edes tarpeita niille. Harva tuote on pakko ostaa. Siksi sinun täytyy saada herätettyä asiakkaassasi halu ja tarve ostamiselle. 

Haluatko oppia lisää markkinoinnista?

Markkinoinnin ja asiakkuuksien johtamisen valmennuksessa virität yrityksesi myynnin ja markkinoinnin tehoa ja vaikuttavuutta käytännössä. Opit tekemään toimivan markkinointisuunnitelman, johtamaan asiakkuuksia ja otat käyttöön parhaat työkalut juuri sinun yrityksesi myynnin ja markkinoinnin vauhdittamiseksi.

Tutustu Markkinoinnin ja asiakkuuksien johtamisen valmennuksen sisältöön tästä!

Piditkö tästä blogiartikkelista? Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi alla olevalla lomakkeella!

Comments

comments

Share This