Ota yhteyttä 029 009 2530

Myyntityöhön ja sen tekemiseen liittyy monia sitkeitä uskomuksia ja ajatusmalleja, jotka liittyvät myyntityön merkitykseen, tekemisen tapaan, myynnin taitoihin ja niiden oppimiseen sekä loppupelissä myyntityön arvostukseen. 

Monet näistä uskomuksista joutavat romukoppaan. 

Tässä blogissa on listattuna 7 erilaista myynnin myyttiä, jotka eivät pidä paikkaansa. Tarkista, vieläkö uskot näihin! 

 

1. Myynti ei ole koko organisaation juttu 

Väärin! Parhaimmillaan myynti nimittäin on koko organisaation juttu. Myynnissä, myyntiprosessissa ja asiakkaan ostoprosessissa on paljon erilaisia vaiheita, joissa erilaiset asiantuntijat voivat auttaa. Kuka tahansa organisaatiosta voi etsiä liidejä, tuottaa hyödyllistä sisältöä tai toimia asiantuntijana ostoprosessissa.  

 

2. Myynti vaatii paljon opiskelua ja korkeakoulututkinnon 

Väärin! Korkeasta koulutuksesta ja sivistyksestä ei ole haittaa, mutta myynti on ennen kaikkea taitolaji. Myynti on aivan kuten mikä tahansa muu taito, joten siinä voi valmentautua ja oppia paremmaksi. 

 

3. Tietyntyyppisistä henkilöistä ei ole myyjiksi 

Väärin! Todella erilaiset persoonat pystyvät tekemään myyntiä. Tärkeintä on, että jokainen löytää oman tyylin ja tavan tehdä myyntiä. Olennaista myyntityössä on löytää omat henkilökohtaiset vahvuutensa. Sosiaalisesti taitava henkilö voi loistaa kasvokkain tapahtuvassa myynnissä, kun taas hiljaisempi henkilö voi olla maailman paras kirjoittamaan ja tuottamaan sisältöä. 

 

4. Ainoa oikea myyntitapa on F2F-myynti eli kasvokkain tapahtuva myynti 

Väärin! Nykypäivänä myyntiä voi tehdä paljon ja hyvin myös esimerkiksi puhelimitse, kasvokkain tai verkkokaupan kautta. Nykyään todella yleisiä ovat myös myynnilliset kohtaamiset verkossa esimerkiksi Teamsissa. Myynnissä on vaikka kuinka paljon erilaisia mahdollisuuksia. Tärkeintä on löytää oma tapa tehdä myyntiä siten, että myös asiakkaat haluavat ostaa kyseisellä tavalla. 

 

5. Myynti on tarjousten lähettämistä 

Väärin! Myyntityö on ennen kaikkea asiakkuuksien tunnistamista ja hankkimista, kontaktointia, myyntimahdollisuuksien etsimistä, keskustelua, tarpeiden kartoitusta ja ratkaisun työstämistä. Itse tarjouksen teko on myyntiprosessissa usein vasta loppuvaiheessa. Oikeaa myyntiä on siis moni muukin asia kuin pelkkä tarjousten teko.  

 

6. Myynti on tuputtamista 

Väärin! Moderni myynti on jo vuosien ajan ollut asiakkaan kuuntelua ja ongelmien ratkaisua. Myyjän tehtävänä on pyrkiä täyttämään asiakkaan unelmat. Huono myynti on aina ollut tuputtamista, mutta hyvä myynti on kaikkea muuta. Myynti on ennen kaikkea asiakkaan auttamista tekemään hyviä päätöksiä. Tuputtaminen ei ole sopiva keino siihen. 

 

7. Minun ei tarvitse harjoitella ollakseni huippumyyjä 

Väärin! Ihan sama ketä huippumyyjää tarkastellaan, niin hän harjoittelee myyntiä. Myynti on kuin mikä tahansa muu taito: Sitä pitää harjoitella ja ylläpitää. Itsensä kehittäminen myynnissä onnistuu muun muassa harjoittelemalla esiintymistä, lukemalla kirjallisuutta ja opiskelemalla. Myynti on taito, joka vaatii jatkuvaa harjoittelua ja kehittymistä. Harjoittelussa määrän lakia ei voi huijata. Tarvitaan paljon toistoja, jos haluaa tulla tässä lajissa yhdeksi parhaista. 

Haluatko kehittyä huippumyyjäksi ja markkinoijaksi?

Markkinoinnin ja asiakkuuksien johtamisen valmennus virittää näkökulmasi oikeaan asentoon tehokkaan ja tuloksellisen myynin ja markkinoinnin tekemiseen.

Lue lisää Markkinoinnin ja asiakkuuksien johtamisen valmennuksesta täältä!

Piditkö tästä blogiartikkelista? Tilaa uusimmat blogikirjoitukset suoraan sähköpostiisi sivun alalaidan lomakkeella!

Comments

comments

Share This