Ota yhteyttä 029 009 2530

Tehokas myyntityö ja jatkuva myynnin kehittäminen ovat jokaisen yrityksen elinehto. Ilman myyntiä ei ole asiakkaita ja ilman asiakkaita yrityksellä ei ole tulevaisuutta. Siksi myyntityöstä kannattaa tehdä säännöllinen ja hyvin suunniteltu osa yrityksen arkea.

 

Myynnin kehittäminen yhdessä

Yrityksen jokainen työntekijä on osaltaan myyjä, joko suoraan myyntitoimenpiteiden tai esimerkiksi asiakaskokemuksen luomisen, tuotekehityksen kautta tai yritysmielikuvan ylläpitämisen kautta. Myynnin kehittäminen on kaikkien yhteinen asia.

Meillä Intotalolla on havaittu hyväksi pyhittää tietty aika viikosta yhteiseen myynnin tekemiseen, jolloin kaikki työnkuvasta riippumatta osallistuvat konkreettisesti käytännön myyntityöhön. Tiistai-aamuisin koko Intotalon henkilöstö ottaa yhdessä luurit kouraan ja laittaa linjat kuumiksi asiakkaiden suuntaan.

Toiset meistä käyttävät suurimman osan työajastaan myyntiin ja toiset vain pienen osan. Yhteisissä myyntiaamuissa olemme kuitenkin aina yhtenä rintamana kantamassa kortemme kekoon myynnin eteen.

Oleellista on, että kaikilla on tämä tietty aika varattuna kalenterista myynnin tekemiseen. Silloin se ei jää muiden juoksevien asioiden alle.

 

Myynnin kehittäminen markkinoinnilla

Jotta myyntiaamut sujuisivat jouhevasti, monta asiaa on täytynyt tapahtua ennen sitä. Meillä asiakaskontaktointi tapahtuu suurimmaksi osaksi puhelimitse, joten tarvitaan soittolistoja, jotta kaikilla olisi h-hetkellä varmasti soitettavaa. Tätä varten asiakkaille on lähetetty edellisen viikon loppupuolella esimerkiksi uutiskirje tai jokin kampanja, jonka tuloksista saamme myynnin käyttöön soittolistan.

Koska haluamme tarjota asiakkaillemme arvoa, uutiskirjeiden sisältönä on usein jokin asiakasta hyödyttävä blogi, opas, video tai vinkki, joka on myös täytynyt laatia ennen uutiskirjeen lähettämistä. Markkinointitoimenpiteet ja sisällöntuotanto tukevat näin suoraan myyntityötä.

Myös näille myyntiä tukeville toimenpiteille on varattava aikaa kalenterista.

 

Muista myynnin jälkityöt

Yhtä tärkeää, kuin se, mitä tapahtuu ennen myyntiä, on se, mitä tapahtuu myynnin jälkeen. Kun asiakaspuhelu on päättynyt, on ratkaisevan tärkeää varmistaa asian eteneminen. Yhtään lämmintä kontaktia ei saa hukata tai unohtaa!

Jokainen asiakaskontakti kannattaa kirjata ylös ja tehdä muistiinpanoja myös siitä, mitä asiakkaan kanssa on puhuttu ja mitä sovittu. Ihmisen muisti on yllättävän lyhyt, ja jos keskustelet kymmenien tai jopa satojen asiakkaiden kanssa viikoittain, et yksinkertaisesti pysty muistamaan kaikkea ilman kirjanpitoa.

Sovitut seuraavat tapaamiset tai keskustelut lisätään kalenteriin ja tarjoukset laitetaan menemään asiakkaalle mahdollisimman pian.

 

Myynnin kehittäminen vaatii aikatauluttamista

Asiat tulevat yleensä tehokkaimmin tehtyä silloin, kun ne on aikataulutettu. Jotta kaikki myyntiä tukevat toiminnot, itse myyntityö sekä myynnin jälkihoito rytmittyisivät jouhevasti viikkorytmiin, olemme laatineet myynnin ja markkinoinnin lukujärjestyksen, joka varmistaa, että kaikille tehtäville on varattu riittävästi aikaa.

Lukujärjestykseen voidaan merkata päiväkohtaisesti myös asiakaskontaktien, käytyjen keskustelujen, tehtyjen tarjouksien ja klousattujen kauppojen määrä.

 

Myynnin kehittäminen tavoitteiden kautta

Jos haluat tehdä jotakin tuloksellisesti, aseta itsellesi konkreettiset tavoitteet. Myyntityössä tavoitteiden on erityisen tärkeää olla realistiset, selkeät ja mitattavat.

Tavoitteen toteutumista on helppo seurata jakamalla se pienempiin osiin. Siksi isommat, vuosi-, kvartaali- tai kuukausitavoitteet kannattaa jakaa vaikkapa viikkotavoitteisiin. Viikkotavoitteena voi olla vaikkapa 20 asiakaskontaktia.

Näiden tavoitteiden toteutumista on helppo seurata viikkotasolla myynnin ja markkinoinnin lukujärjestyksen avulla. Meillä Intotalolla kulunut viikko käydään läpi perjantain myyntitsekkauksessa.

Ota sinäkin myyntityö haltuun yksinkertaisen myynnin ja markkinoinnin lukujärjestyksen avulla!

(Sisältää esimerkin Intotalon myynnin ja markkinoinnin viikkorytmistä.)

Tilaa maksuton työkalu suoraan sähköpostiisi tästä:

Kiinnostaako yrityksesi myynnin ja markkinoinnin käytännönläheinen kehittäminen?

Markkinoinnin ja asiakkuuksien johtamisen valmennus on tarkoitettu sinulle, jos sinulla on halua kehittää tavoitteellisesti yrityksen myynnin tekemistä sekä ottaa haltuun modernin markkinoinnin työkalut.

Lue lisää Markkinoinnin ja asiakkuuksien johtamisen valmennuksesta!

Piditkö tästä blogiartikkelista? Tilaa uusimmat blogikirjoitukset suoraan sähköpostiisi sivun alalaidan lomakkeella!

Comments

comments

Share This