Ota yhteyttä 029 009 2530

Koronakriisi on vaikuttanut kaikkiin suomalaisiin yrityksiin välittömästi tai välillisesti. Toisaalla vaikutukset ovat olleet suorastaan katastrofaaliset, toisaalla vielä toistaiseksi vähäiset tai jopa positiiviset.

Kriisi on joka tapauksessa meille kaikille yhteinen. Vaikka poikkeusolojen aiheuttaja on koko maailmalle uusi, kriisitilanteesta selviämiseen on olemassa tiettyjä toimiviksi todettuja keinoja, joista voimme ottaa oppia.

Pk-yrityksen koronakriisin check-list

Poikkeustilasta selviytymiseen tarvitaan nyt käytännön tekoja. Kaikki mahdolliset tarjotut tukimuodot kannattaa myös käyttää nyt hyväksi.

Tilaa tämän artikkelin lopusta sähköpostiisi maksuton Korona-poikkeustilanne check-list, jonka avulla voit tarkistaa kaikki tarvittavat toimet liiketoiminnan kriisitilanteesta selviytymiseen.

Miten haaksirikosta selvitään?

Intotalon webinaarissa 7.4.2020 käytiin läpi kriisistä selviytymistä erään haaksirikkoesimerkin kautta.

Tutkimusmatkailija Sir Ernest Shacletonin tutkimusretkellä käyttämä alus Endurance juuttui jäihin tammikuussa 1915 ja upposi jäihin marraskuussa 1915, jolloin miehistö siirtyi jään päälle ja lopulta pienelle Elefanttisaarelle Etelämantereen pohjoisosaan. Miehistö pelastettiin lopulta elokuussa 1916 ilman ainuttakaan kuolonuhria.

Keinot 11 kuukauden haaksirikosta selviytymiseen ovat hyvin sovellettavissa myös yrityksen ja henkilöstön johtamiseen poikkeustilassa.

5 keinoa johtaa kriisitilanteessa:

1. Kannusta ja inspiroi: Varmista, että alaistesi saavat tehdä sitä, mistä he nauttivat. Aseta heille realistiset tavoitteet.

2. Ole läsnä: Vietä aikaa alaistesi kanssa, kuuntele heidän huoliaan ja opettele kommunikoimaan heidän kanssaan.

3. Pidä hauskaa: Kun työt on tehty, on juhlien aika. Olivatpa olosuhteet millaiset tahansa luo ilmapiiri, jossa huumori kukkii ja ihmisillä on hauskaa.

4. Ole optimisti, mutta samalla realisti: Ymmärrä tilanteen vakavuus, mutta pysy positiivisena ja ajattele, että aiot selvitä siitä.

5. Pidä toisinajattelijat ja riidankylväjät lähelläsi: Useimmat johtajat pyrkivät heistä eroon, mutta pitämällä heidät lähelläsi tiedät, mitä he ovat tekemässä, estät heitä myrkyttämästä muiden mieltä. Todennäköisesti myös opit heiltä jotain.

Lataa avuksesi korona-check-list

Lataa sähköpostiisi kolmen sivun check-list, jonka avulla tarkistat helposti pk-yrityksen tärkeät asiat korona-kriisissä: Toimenpiteet, Skenaariot, Tukimuodot. Oletko jo huomioinut kaikki?

Katso Kriisistä selviytyminen -webinaari kokonaisuudessaan tästä.

 

 Älä  jää kriisitilanteessa yksin! Olemme apuasi kaikissa yrityksen johtamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Jos kaipaat vertaistukea ja asianatuntija-apua, tule mukaan ryhmävalmennukseen, joka alkaa keväällä etäworkshopeilla ja jatkuu syksyllä lähivalmennuksena.

Lisää tietoa löydät täältä:

Kasvuun johtaminen – pk-yrityksen kehitysohjelma

Tule mukaan, selviämme tästä kriisistä yhdessä!

Piditkö tästä blogiartikkelista? Tilaa uusimmat blogikirjoitukset suoraan sähköpostiisi sivun alalaidan lomakkeella!

Comments

comments

Share This