Ota yhteyttä 029 009 2530

Koska he johtavat omista odotuksistaan ja näkemyksistään käsin.

”Jos johdat omasta näkemyksestäsi käsin, et tunne ihmisiäsi”.
John Maxwell

Sen sijaan, että ajattelet johtamista omista tarpeista käsin, tulisi sinun pyrkiä selvittämään mitä ihmiset haluavat. Kun autat heitä saavuttamaan omat tavoitteensa ja haaveensa, saavutat sen mitä itsekin toivot. Kerron seuraavaksi sinulle miksi näin on.

Useimmat yrittäjät aloittavat bisneksensä omista vahvoista tarpeistaan ja haluistaan. Tämä voi kuitenkin olla vahingollista, kun palkkaat lisää väkeä. Temppu tulla hyväksi johtajaksi yrityksesi ihmisille, olivat he vakituisia tai osa-aikaisia, on kuvitella heidät samaan tilanteeseen kuin sinä olit yritystoimintasi alussa: täynnä toivoa, intoa ja uskoa tehdä suuria ja merkityksellisiä asioita itsellesi.

Tällöin yrityksesi ihmiset kokevat, että se on paikka missä he voivat saavuttaa omat unelmansa ja löytää oman merkityksensä. Tämä saa heidät tekemään parhaansa yrityksen eteen ja lopulta myös sinä, yrittäjä ja omistaja, saat haluamasi.

Jos taas haluat vain saada ihmiset tekemään juuri niinkuin sinä tahdot, joudun varoittamaan sinua. Et tule löytämään montaa sellaista ihmistä.

Älä ymmärrä ylläolevaa sanomaani väärin. Sinun visiotasi ja syitä miksi teet työtäsi tarvitaan edelleen viemään yritystäsi eteenpäin. Ihmisten on vain tunnettava, että se on myös heidän yrityksensä, joka täyttää heidän henkilökohtaiset visionsa ja merkityksensä. Parhaat johtajat etsivät jatkuvasti keinoja kuinka yrityksen visiot ja tavoitteet voisivat tukea ihmisten henkilökohtaisia visioita ja tavoitteita. Yritys on työkalu ihmisiä varten, ei toisinpäin.

Pysähdy, mieti ja uudelleenohjelmoi itsesi

Tiedän henkilökohtaisesti erittäin hyvin, että yrittäjyyden alkutaipaleella täytyy usein työskennellä tuli perseen alla, jotta liiketoiminta alkaa pyöriä. Tällöin myös ajatus ”johtaja kehittymisestä” ei ole ensimmäisenä mielessä. Mikäli kuitenkin haluat kasvattaa itseäsi ja liiketoimintaasi, täytyy ajatukselle: ”johtajana kehittyminen” raivata tilaa ajatuksistasi.

”Liiketoimintasi on aina yhtä kuin johtamisesi taso”
John Maxwell

Liiketoimintasi ei koskaan yllä johtamistasosi yläpuolelle. Koska myös tiedetään, että ilman kasvuhalua yrityksesi tulee lopulta kaatumaan, on ainoa keino kasvun saamiseksi kehittää itseäsi. Paras keino aloittaakin matkasi kohti johtajuuden seuraava tasoa on pysähtyä ja uudelleenohjelmoida ajattelusi sekä tekemisesi.

Pysähdy nyt

Ole rehellinen itsellesi ja mieti missä olet tällä hetkellä? On ymmärrettävää olla vihainen, kun tuntuu, että joudut taas aloittamaan uuden homman, mutta luota minuun, tämä on nyt kaiken vaivan arvoista.

Itse asiassa, jos mietimme yhdessä hetken, oppiminen pitää nähdä elinikäisenä projektina, eikä yksittäisenä suoritteena. Tällä tavoin sinun ei aina tarvitse aloittaa hommaa alusta. Vaikka et tahtoisikaan itse oppia koko elinikääsi yrittäjänä ja johtajana, kehittyy maailma ympärilläsi joka tapauksessa. Ilman oppimista aika ajaa sinusta ohitsesi.

Uudelleenohjelmoi nyt myös tapasi ja ota aikaa johtajuuden oppimisille. Aseta tavoitteita ja aikatauluja, mutta älä vaadi itseltäsi liikoja. Aikasi oppimiselle voi olla päivän ensimmäinen tunti, maanantai, iltapäivä, mikä vain, kunhan otat aikaa itsesi kehittämiseen johtajuudessa.

Muista, että jos et kehitä itseäsi, et voi auttaa muitakaan kehittymään.

Tämä kirjoitus on tehty auttamaan sinua. Minä ja Intotalo autamme ihmisiä olemaan parempia johtajia. En ole pelle eikö Intotalo ole sirkus, jotka tekevät hassuja asioita. Olemme tosissamme itsensä kehittämisen keinojen kanssa.

Kirjoittaja on valmentaja, joka on työskennellyt yrittäjänä, johtajana, alaisena ja työskentelee tälläkin hetkelle johtajuutta vaativissa tehtävissä.

Comments

comments

Share This