Ota yhteyttä 029 009 2530

Kaikilla toimivilla yrittäjillä on vuodessa kiireisiä aikoja, jolloin tehdystä myynnistä saadaan taatusti suurimmat tulot. Menestyvän liiketoiminnan saavuttaminen edellyttää kuitenkin hyvää myyntiä ja voiton maksimointia myös hiljaisempina aikoina.

Parhaat yrittäjät kykenevät ennakoimaan ja ottamaan kaiken irti myös väistämättömistä hiljaisista ajoista. Myynnit eivät ehkä vyöry aivan parhaiden sesonkien tapaan, mutta pienellä vaivalla saat kasvatettua liiketoimintaasi helpommin kuin huomaatkaan.

Käytännön toteutus voi vaihdella suoramyynnistä aina uusiin tapoihin myydä tuotteitasi ja palveluitasi. Tässä kirjoituksessa kerron yhden erinomaisen tavan lisätä yrityksesi myyntiä hiljaisina aikoina. Se on uusien asiakkaiden hankkiminen. Paljastan sinulle, millä 5 yksinkertaisella askeleella saat uusia asiakkaita ja kuinka saat heidät ostamaan sinulta hiljaisten sesonkien aikana.

Vain 9 % potentiaalisista asiakkaistasi on tällä hetkellä aikeissa ostaa.

Toisin sanoen 91 % potentiaalisista asiakkaista ei ole aikeissa ostaa nyt vaan myöhemmin. Kuitenkin suurin osa markkinoinnista ja myynnistä kohdistetaan aina tälle 9 prosentille ostamista harkitseville. Esimerkiksi majoitusliikkeen tapauksessa nämä 9 prosenttia ovat niitä, jotka selaavat Booking.com:ia aikeissa ostaa, kun vain löytävät sopivan kohteen. Voit tavoittaa näistä muutaman uuden yksittäisen halukkaan ostajan. Kuitenkaan suurin osa potentiaalisista uusista asiakkaistasi ei ole vielä edes aikonut vierailla varausjärjestelmässä. Miksi et siis panostaisi heihin, koska saisit parempia tuloksia?

Ennen kuin kerron, kuinka tavoitat uusia asiakkaitasi, kannattaa muistaa, että asiakkaallasi on oltava aito ongelma tai toteuttamaton haave, jonka ratkaisussa voit häntä auttaa. Pyri tunnistamaan nämä asiat asiakkaistasi.

Kuinka löydät niistä 91%:sta uusia asiakkaita, jotka eivät ole päättäneet ostaa keneltäkään?

1. Älä myy vaan kouluta.
Asiakkaasi eivät ole tyhmiä, vaan tietämättömiä. Rakenna luottamusta jakamalla vinkkejä ja tietoa, josta on asiakkaalle hyötyä heidän ongelmien ratkaisussaan tai haaveidensa toteuttamisessa. Kouluta heitä ostamaan hiljaisina aikoina esimerkiksi kertomalla heille, että tällöin on saatavilla aivan erilaisia mahdollisuuksia unelmiensa toteuttamiseen. Älä oleta asiakkaidesi tietävän kaikkia mahdollisuuksia yrityksesi tarjonnasta.

2. Tutki, mistä nykyiset asiakkaasi ovat tulleet?
Kysy asiakkailtasi, miksi he ovat valinneet sinut? Kun mainostat, seuraa kampanjasi tuloksia. Kysy, kuinka he ovat saaneet sinulta apua ongelmiensa ratkaisussaan tai haaveidensa toteuttamisessaan? Sen jälkeen kohdista markkinointiasi nykyisten asiakkaidesi kokemilla hyödyillä samoihin kanaviin, mistä he ovat tulleet.

3. Kysy suosituksia. Aina.
Kysy nykyisiltä asiakkailtasi, kenelle he suosittelisivat palveluitasi. Kysy suosituksia myös asiakkailta, jotka eivät ole ostaneet. Kerää yhteystietoja järjestelmällisesti. Muista, että vaikka asiakas ei valitsisi sinua juuri tänä vuonna, hän matkustaa seuraavanakin.

4. Kenen asiakkaita tavoittelemasi asiakkaat jo ovat?
Älä yritä yksin. Rakenna yhteisiä tuotteita ja kampanjoita toisten yrittäjien kanssa. Ylitä toimialarajoja rohkeasti. Tarjoa esimerkiksi omille asiakkaillesi hiljaisina aikoina kumppanisi tuotteita ratkaisuiksi asiakkaidesi ongelmiin ja pyydä kumppaniasi tekemään samoin.

5. Lämmitä exät.
Muista vanhat asiakkaasi vuosien takaa. Unohdat heidät useammin kuin arvaatkaan. Heidän elämänsä on muuttunut ja he kaipaavat uusia asioita.

Uusien asiakkaiden hankkimisen on pitkäjänteistä työtä missä ei pikavoittoja ole. Monet eivät tämän vuoksi jaksa yrittää. Aloita oma säännöllinen uusien asiakkaiden hankkiminen ja kouluta heidät tietoiseksi hiljaisten sesonkien palveluistasi. Näin myös helpotat omaa työtäsi tulevaisuudessa. Jos taas tuntuu, että kaipaat konkreettista apua osaajilta jotka ovat tehneet tämän onnistuneesti useiden yrittäjien kanssa, lähde mukaan johonkin valmennuksistamme, jonka avulla lisäät myyntiäsi hiljaisellekin ajalle.

 

Comments

comments

Share This