Ota yhteyttä 029 009 2530

Best Caravan Oy

Kokemuksia johtamisvalmennuksesta:

”On ollut hyvä ottaa aikaa ajattelulle”

 

Best Caravan Oy osallistui Intotalon kevään 2018 Johtamisen arki ja käytänteet –valmennukseen seitsemän hengen voimin. Minkälaisia kokemuksia johtamisvalmennuksesta jäi?

Johtamisvalmennukseen osallistuminen isommalla porukalla oli miesten mielestä todella onnistunut ratkaisu.

”Näen todella isona etuna sen, että meitä oli monta. Keskinäiset keskustelut koulutuksen jälkeenkin ovat olleet antoisia”, sanoo Lasse Sorvari.

”On ollut todella hyvä peilata yhdessä asioita ja miettiä, miten meillä on totuttu tekemään jokin juttu. Monessa kohtaa ollaan todettu, että meillä on aika hyvin asiat mutta haluamme silti oppia lisää”, toteaa Jouni Juvonen.

”Hyvät jälkilöylyt on aina otettu valmennuspäivien jälkeen ja junassa porukalla vielä rupateltu”, toteaa Matti Saari.

 

Valmennusryhmästä uutta näkökulmaa

Lasse Sorvari toteaa, että Best Caravan olisi aivan hyvin voinut tilata vastaavan koulutuksen vain omalle porukalleen. Ryhmästä saatu tuki ja erilaiset näkökulmat olivat kuitenkin yksi valmennuksen suurimmista hyödyistä.

Valmennuksen ryhmäkeskusteluissa ja -töissä Best Caravanin väki oli välillä omalla porukalla, mutta valmentaja jakoi porukan usein myös jakamaan kokemuksia muiden kanssa.

”Kun valmennuksessa oli osallistujia myös muualta kuin oman talon sisältä, näkökulmat avartuivat. Emme jääneet vain pyörittelemään omia haasteitamme ja tilanteitamme, vaan keskustelu muiden osallistujien kanssa oli valmennuksen suola”, Sorvari kuvaa.

”Koulutus on syventänyt ryhmäytymistä firman sisällä”, toteaa Jouni Juvonen.

 

Disc-analyysistä hyviä kokemuksia

Best Caravanin miehet kokivat myös luontaisen toimintatyylin Disc-analyysin erittäin hyödylliseksi.

”Kävimme analyysin tulokset avoimesi läpi omalla porukalla ja tunnemme nyt toisemme paremmin. Tiedämme, mitkä ovat toistemme vahvuudet ja heikkoudet ja mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota”, sanoo Matti Kivimäki.

 

Johtaminen on tärkeä osa omaa työtä

Intotalon valmennukset ovat avoimia johtajille, esimiehille ja avainhenkilöille alasta riippumatta. Johtamisen haasteet ovat yllättävän samankaltaisia joka puolella.

”On ollut todella siistiä kuunnella ryhmän kokeneita konkareita. Vaikka toimimme eri alalla, sovellamme silti samanlaisia juttuja”, sanoo ryhmän nuorin osallistuja Vova Vlasjuk.

Best Caravanilla on totuttu toimimaan siten, että kaikki ovat samalla tasolla. Esimiehen on kuitenkin muistettava ottaa johtajan rooli tarvittaessa.

”Helposti käy niin, että päivittäisen tekemisen tuoksinnassa johtaminen unohtuu. Johtaminen ja porukan ohjaaminen on meidän tehtävämme. Ihmiset odottavat, että heitä ohjataan ja neuvotaan. Valmennuksen myötä johtaminen on noussut tärkeäksi osaksi omaa työtä.”

 

”Olipa hyvä, että tuli lähdettyä”

Parhaimmiksi hyödyiksi miehet kokivat valmennuskokonaisuuden ja sen aikana oppimisen. Matti Kivimäki huomauttaa, että työelämässä toimitaan kovalla kiireellä ja tärkeätkin taustalla olevat asiat unohtuvat helposti.

”Valmennuksessa on ollut hyvä ottaa aikaa ajattelulle. On muistunut mieleen, että johtaminen on muutakin kuin vain samaa puurtamista. Valmennuspäivät katkaisivat rutiinin ja ohjasivat ajattelemaan asioita”, sanoi Matti Kivimäki.

”Joka kerran valmennukseen lähtiessä on miettinyt, että mitenköhän tässä taas ehtii, kun on niin paljon muutakin tekemistä. Mutta jälkeenpäin on aina ollut tunne, että olipa hyvä, että tuli lähdettyä”, sanoo Matti Saari, toimipisteen vetäjä.

 

Tule sinäkin mukaan johtamisvalmennukseen! Lue lisää täältä!

Share This