Ota yhteyttä 029 009 2530

Oman jutun tekeminen on yrittämisen tärkein energianlähde. Kukaan muu ei ole sanomassa mitä sinun tulee tehdä ja miten sen teet. Paitsi, että itsepäisesti omia ideoita kuunnellen asiakas unohtuu varsin helposti.

Yrityksesi alkuvaiheen ensimmäisten tehtävien suunnittelu ja toimivassa yrityksessä arjen pyörittäminen on huomattavasti tehokkaampaa, kun muistutat säännöllisesti itsellesi miksi tätä hommaa teet ja mikä tärkeintä: kenelle?

Yksinkertaisena vinkkinä asiakkaan pitämisestä mielessä arjen tekemisessä on antaa asiakkaallesi nimi. Kuvittele mielessäsi yrityksesi asiakkaan perustyyppi tai vaikkapa joku jo olemassa oleva kanta-asiakkaasi ja anna hänelle nimi. Tämä nimi voi olla ihan aito tai keksitty, vaikka Anja Asiakas. Pääasia on, että käyt säännöllisesti tekemistäsi, tuotteitasi ja palautetta läpi kysyen: ”Miltä tämä näyttää Anjan näkökulmasta?”

Esimerkiksi aikanaan hiphop-festivaali Pipefestia (www.pipefest.fi) startatessamme nimesimme festarinkävijän ”Einariksi” ja kaikkia markkinointitoimenpiteitä suunnitellessamme kysyimme: Miten Einari tämän näkee? Missä Einari liikkuu? Miksi Einari innostuisi tästä?

Mitä kirkkaammin tunnistat asiakkaasi ja hänen aidon tuskansa ja tarpeensa, sitä helpompaa sinun on löytää tehokkaimmat markkinoinnin kanavat sekä myydä itsesi ja palvelusi hänelle.

Ja muista: Kohderyhmän valinta ei tarkoita, että et voisi myydä palveluitasi muille. Se auttaa sinua tekemään oikeita päätöksiä sen sijaan, että yrittäisit mielistellä kaikkia vastaantulevia tyyppejä. Kaikille saa ja pitää myydä, mutta kaikille ei tarvitse markkinoida.

Jos pyörität yritystäsi vain omien mielihalujesi mukaisesti, silloin ei kannata närkästyä jos maksavat asiakkaat eivät ole tekemisistäsi kiinnostuneita.

Comments

comments

Share This