Ota yhteyttä 029 009 2530

Intotalon asiakkuuspäälliköiden blogisarja. Juho Huusko toimii Intotalolla asiakkuuspäällikkönä. Vapaa-ajallaan Juho on intohimoinen golffari ja nyt hän kertoo omasta golf-tarinastaan sekä mahdollisuudesta hyödyntää lajia myös verkostoitumismielessä.

Alkutahdit lapsuudessa

Pääsin ottamaan ensimmäiset lyöntini muutaman vuoden ikäisenä. Golfia jo 1980-luvun alussa pelannut isäni otti riskin ja päästi minut mailan varteen Kotkan Santalahdessa sijainneen Kymen Golfin harjoitusalueella. Sen kummempia muistikuvia minulle ei tuosta hetkestä jäänyt. Lapsena pelailimme golfia kavereideni kanssa Kuhmossa kotimme takapihalla.

Suoritin green card -kurssin 11-vuotiaana Katinkullassa. Ensimmäinen golfin aiheuttama kolaus tapahtui heti kurssiin sisältyneessä pelikokeessa. Pelasimme kolme väylää oikealla kentällä, eikä kaikki mennyt aivan nappiin. Opettajan mielestä otin nimittäin liikaa riskejä, joten green cardia ei irronnut. Äitini muistelee vielä nykyäänkin sitä hetkeä, kun hän tuli hakemaan minut ja siskoni kotiin. Ei ollut kuulemma vaikea havaita, että kumpi sai kortin ja kumpi ei. Pienen lisäharjoittelun jälkeen pääsin itsekin pelikokeen läpi. Ensimmäiset neljä vuotta pelasin satunnaisesti, mutta vuoden 2000 jälkeen laji on napannut yliotteen kesäisenä ajanviettotapana.

 

Vahinkojen kautta kohti asiakaspalvelualaa

Työskentelin reilu kymmenen vuotta sitten kuljetusalalla. Rekkakuskin urani loppui kuitenkin onnettomuuteen. Onneksi ihmishenkiä ei menetetty, mutta sen jälkeen en enää palannut ratin taakse. Keväällä 2010 hain opiskelemaan tradenomiksi ja päädyin samaan aikaan töihin Katinkultaan golfpuolelle.

Työskentely Suomen suosituimpien lomakohteiden joukkoon lukeutuvassa Katinkullassa tarjosi erinomaisen mahdollisuuden kehittyä asiakaspalvelussa. Töitä oli paljon ja erilaisia, usein melko mielenkiintoisia, asiakaspalvelutilanteita tuli vastaan päivittäin. Huomasin nauttivani ihmisten kanssa työskentelystä ja oli mukava huomata, että moni asiakas piti tyylistäni. Noina aikoina tutustuin moniin asiakkaisiin ja heidän kanssaan on vielä nykyäänkin mukava jutustella ja päivittää kuulumiset.

Katinkullassa työskennellessäni olin järjestelemässä erilaisia yritystapahtumia ja silmäni avautuivat sille, että golf tarjoaa yritysmaailmassa erinomaisen mahdollisuuden tutustua asiakkaisiin sekä yhteistyökumppaneihin.

 

Intotalon töihin vauhtia viheriöltä

Olen työskennellyt Intotalossa vajaan kahden vuoden ajan. Kävin varsinaisessa työhaastattelussa Kajaanin toimistolla. Keskustelutuokio silloisen toimitusjohtaja Jari Haapaniemen ja tuolloin varatoimitusjohtajana toimineen Jari Junkkarin kanssa sujui mukavasti. Sovimme kuitenkin, että tapaan ”Hapiksen” kanssa vielä golfin merkeissä.

Muutamaa päivää myöhemmin kohtasimme aamutuimaan golf-kentällä. Kierroksen aikana kävimme läpi lajiin liittyvien puheenaiheiden lisäksi myös monia muita aiheita. Samalla pystyimme seuraamaan, että miten painetilanteet, ja välillä myös epäonnistumiset, vaikuttavat toistemme toimintaan. Vajaan neljän tunnin aikana ehdimme siis tutustua toisiimme paremmin.

Kierroksen jälkeen rupattelimme vielä hetken ja sovimme, että liityn Intotalon perheeseen.

 

Kentälle verkostoitumaan

Golf avaa erinomaisen mahdollisuuden verkostoitumiseen. Vaikka tutut pelikaverit ovat yleensä mieluisinta peliseuraa, niin välillä pääsee tutustumaan täysin uusiin golffareihin. Yleensä kierros kestää nelisen tuntia. Sen aikana pääsee ainakin jollakin tasolla kärryille siitä, että millä alalla ja millaisissa tehtävissä pelikaverit työskentelevät. Kierroksen jälkeen voi sitten napsauttaa uudelle tutulle LinkedIn-yhteyspyynnön, minkä jälkeen pysytään kärryillä toistemme tekemisistä. Näin uusi mahdollisuus on avautunut.

Välillä on hyvä viedä myös asiakastapaamiset toimiston ulkopuolelle. Tänä kesänä olen päässyt tapaamaan paria asiakasta golfin merkeissä. Kierroksen aikana peli on keskiössä, mutta myös mahdollisen yhteistyön rajapinnoista voidaan keskustella. On tärkeä tiedostaa, että asioissa on edettävä molempien osapuolten kannalta sopivalla tahdilla. Aina ei siis kannata tähdätä siihen, että kierroksen aikana saa aikaan tuloksia muuhunkin kuin kentän tuloskorttiin. Pelisilmä ratkaisee.

 

Hyvää juhannusta kaikille.

Kesäterveisin,

Juho Intotalolta

 

Piditkö tästä blogiartikkelista? Tilaa uusimmat blogikirjoitukset suoraan sähköpostiisi sivun alalaidan lomakkeella!

Comments

comments

Share This