Ota yhteyttä 029 009 2530

Webinaarissa 22.11.2016 oli vieraana HighRoller-yrityksen toimitusjohtaja Juha Juntunen, joka on myös yksi yrityksen omistajista. HighRoller on yrityksen ensimmäinen tuote, joka on väline lihashuoltoon. Sen tehtävänä on loukkaantumisten ennaltaehkäisy, liikkuvuuden parantaminen ja palautumisen nopeuttaminen. HighRoller on suomalainen keksintö ja tuote. Yrityksen nettisivuilla voit vierailla tästä linkistä: http://highrollerofficial.com/fi-fi . Tuotteen suurin käyttäjäryhmä on aktiiviset liikkujat. Yrityksen halu kansainvälistyä tuli esille jo yritystä perustettaessa, koska markkinat ovat Suomessa rajallisia. Yritys sai alkuvaiheessa tukea ja apua Kainuun Edusta, ELY-keskukselta ja eri rahoituslaitoksilta.

Kansainvälistymistä kohti

Juha muistuttaa, että jos yrityksen ensimmäinen tuote ei hävetä edes vähän niin silloin on menty liian pitkälle tuotekehityksessä. Ihmisten kehut antavat uskoa tuotteen tulevaisuuden suhteen. Täytyy myös muistaa, että yrittäjän oma sisäinen laatukriteeri on korkeammalla kuin tuotteen ostavalla asiakkaalla. Yrityksen menestymisen kannalta on tärkeää päästä asiakaspintaan mahdollisimman nopeasti kiinni ja alkaa tekemään kauppaa. Tärkeää on myös tutustua ihmiseen tuotteen takana.

Vaikka kansainvälisille markkinoille lähteminen on hyvin kallista, niin siitä on yritykselle ja tuotteen myynnille paljon hyötyä. Kannattaa edetä sen mukaan, mihin itse uskoo, sillä aina ei välttämättä tarvita huippuammattilaisia. Yksi suurimmista haasteista on löytää yhtä innokkaita kumppaneita kuin itse on. Kansainvälisyyden saavuttamiseksi täytyy olla tarpeeksi aktiivinen. Jokaisessa maassa toimitaan maan tavalla ja kielellä. Englanti on kansainvälisillä markkinoilla kieli, jolla pärjää pitkälle, mutta silti muiden kielten osaamisesta on paljon hyötyä.

Sosiaalinen media on hyvä markkinointikanava ja sieltä saa paljon hyviä yhteydenottoja. Jos myyntiä ei tule, kaikki muu on turhaa. Jälleenmyyjien kouluttaminen on myös tärkeää. Jälleenmyyjiin pidetään yhteyttä puhelimella, Skypellä, sähköpostilla tai sosiaalisen median kautta.

Yrityksen kansainvälisyyden tavoittelussa erityisen tärkeää on luottaa omaan tekemiseen ja oman tiimin osaamiseen.

Comments

comments

Share This