Ota yhteyttä 029 009 2530

Yksinkertainen on hyvin usein kaunista, sanotaan. Niin johtamisessakin.

Johtaminen kuitenkin ymmärretään sanana usein väärin tai monimutkaisesti. Johtuuko se historiasta, jossa olemme tottuneet jo koulusta asti virheiden metsästämiseen, puutteitamme on haettu jo kokeista lähtien punakynällä. Ensimmäisessä työpaikassa perehdytys on saattanut jäädä vähälle ja siitä johtuen pomo on puuttunut tekemisiin virheiden kautta. Kaikkea on lähestytty hyvin usein negatiivisuuden kautta ja mikromanageerattu tilanteessa kuin tilanteessa.

Oletamme pomoina, että tekemistä pitää lähestyä puutteiden kautta. Myyntiorganisaatiossa pitää seurata miinuslukuja raporteissa. Myyntikokouksissa pitää käydä läpi menetettyjä tarjouksia ja uppoutua historiaan ja miinuksiin. Lähestymme asiaa liian usein miinusten kautta. Negatiivisten ”pitää” asioiden läpi.

Uskoakseni luovuutta ei ole koskaan saatu aikaan tuijottamalla miinuksia tai totisella johtamisella.

Miinustelu vie mennessään liian helposti. Huomaan itsekin blogien kirjoittamisessa, että on liian helppo joskus kirjoittaa negatiivisista asioista ja puutteista. Kuten edellä aloitin itse.

Huomioi arjen positiivisiin asioihin

Uskon vahvasti siihen, että huonossakin tilanteessa on aina olemassa toinen positiivinen vaihtoehto. Huomio voidaan kääntää tietoisesti positiivisiin asioihin ja nimenomaan onnistumisiin. Onnistumisten kautta saamme luotua kivaa henkeä ja onnistumisen kierrettä organisaatioon ja kaikkiin ihmisiin. Onnistumiset luovat onnistumisia.

Onnistuminen luo uskoa omiin mahdollisuuksiin. Se tuo oikeaa ilon tunnetta ja kun onnistumiset huomataan, jokainen saa kaipaamaansa arvostusta.

Luin tänään sattumalta twiitistä ”A person who feels appreciated, will always do more than expected.”(Debi Ireland). Kyllä näin se juuri on.

Jokainen tietää itsestään miten paljon enemmän saa aikaan kun elämä hymyilee ja on kiva fiilis. Näinhän se on töissäkin ja missä tahansa arjen tilanteessa. Kiva tunne, hyvä olo ja fiilis vapauttaa energiaa ja tartuttaa sitä myös muihin. Hymy aikaansaa hymyjä.

Motivaatiosta puhutaan paljon ja senkin voi mielestäni yksinkertaistaa tästä ajatuksesta. Motivoitunut ihminen on hyvällä tuulella. Ja kääntäen hyvällä tuulella oleva ihminen on motivoitunut.

Pomon tärkein tehtävä on siis ehdottomasti pitää ihmiset hyvällä tuulella.

Ja nyt en tarkoita mitään hienoa tunne-ohjelmaa vaan arjen kommunikointia. Pomon on hyvä keskittyä excelin naputtelun sijaan ihmisten kohtaamisiin ja maisemakuukkelointiin. Olla kiinnostunut ihmisistä ja nimenomaan heidän onnistumisistaan. Kuunnella ja olla läsnä.

Hakea onnistumisia aina kun mahdollista. Kertoa ja jakaa niitä muille. Nostaa ihmisiä onnistumisilla virheiden hakemisen sijaan. Kirjoittaa niistä säännöllisesti organisaation tiedotteisiin tai rakentaa jokin epävirallinen tapa niiden esilletuomiseksi.

Jokainen kohtaaminen ratkaisee

Johtaminen ja tuloksekkaan organisaation rakentaminen ei ole tähtitiedettä. Se vaatii pomolta keskittymistä kohtaamisiin. Pomon on ymmärrettävä, että hänen tehtävänsä on saada jokaiselle ihmiselle hyvä tunne kohtaamisesta. Saada ihminen hyvälle fiilikselle. Tuntemaan positiivisia asioita.

Johtamisen tavoite on siis yksinkertainen – saada toinen hyvälle tuulelle.

Uskon, että hyvällä tuulella oleva organisaatio menestyy.
Myös tuloksellisesti.

Yksinkertaista johtamista – Arvostaen.
———-
Lisää ajatuksia:
http://www.liikekirjat.fi/index.php/catalog/yksinkertaista-johtamista-arvostaen/

 

Kirjoitus on julkaistu Intotalon Johtajuus.com -sivuilla kirjoittajan luvalla. Kirjoitus on aiemmin julkaistu www.ariramo.com -sivustolla.

Piditkö tästä artikkelista? Tilaa uusimmat blogikirjoitukset sähköpostiisi tästä.

Comments

comments

Share This