Tänä päivänä erilaiset työkalut ja alustat mahdollistavat sisällön tuottamisen nopeammin ja vaivattomammin — jopa ilman vankkaa kokemusta sisältömarkkinoinnista. Samalla tuotetun sisällön hyödyntäminen markkinoinnissa tehostuu.
Tässä blogissa esitellään viisi helppoa ja nopeaa vinkkiä sisältömarkkinointiin, jotka sopivat kiireisempäänkin aikatauluun. Blogi perustuu Intotalon valmentajan ja toimitusjohtajan Jari Junkkarin 10.5.2022 pitämään 5 vinkkiä sisältömarkkinointiin kiireiselle johtajalle ‑webinaariin.
Ostoprosessin alkutaipaleella asiakas tunnistaa tarpeen jollekin tuotteelle tai palvelulle esimerkiksi inspiraation tai referenssin perusteella. Erilaiset mainokset, sisältö sosiaalisen median kanavissa tai muilla verkkosivuilla antavat monesti alkusysäyksen tarpeen tunnistamiselle. Asiakas tällöin pyrkii löytämään hänelle sopivan ratkaisun, joka on linjassa budjetin sekä tuotteen tarjoamien ominaisuuksien ja etujen perusteella.
Tätä kaikkea tukee yrityksen tuottama sisältö, joka voi olla tekstiä, kuvia, videoita tai näiden yhdistelmä. Tarkoituksena onkin auttaa asiakasta päätöksenteossa ja johdatella kauppojen syntymiseen. Kiireisen johtajan ei tarvitse huolehtia sisällön viihdyttävyydestä, vaan oman asiantuntijuuden valjastaminen opettavan ja vakuuttavan sisällön luomiseen on paras lähtökohta. Tärkeää on panostaa luontevuuteen, jonka kasvaessa tuotettavaa sisältöä voi laajentaa.
Sisältömarkkinointi tuo myös skaalaetua, eli se tavoittaa laajempaa yleisöä. Konkreettisena esimerkkinä voit esimerkiksi tarkastella millaisia kysymyksiä asiakkaasi ovat yrityksellesi esittäneet ja luoda näiden pohjalta blogeja tai julkaisuja sosiaaliseen mediaan.
Millaisin vinkein voit lähteä liikenteeseen?
15 minuutin sääntö sisältömarkkinoinnissa
Miltä kuulostaa käyttää vartti viikossa kirjoittamiseen tai muun sisällön luomiseen? Varaa kalenteristasi valitsemallesi päivälle 15 minuuttia aikaa, jolloin keskityt ainoastaan kirjoittamiseen. Kun vartti tulee täyteen, siirry tekemään jotain muuta ja palaa kirjoittamisen pariin myöhemmin. Jo muutaman session jälkeen huomaat, että tulosta on alkanut syntyä ja olet luonut sisällöntuottamisesta itsellesi rutiinin.
Monistaminen
Oivallamme asioita ja saamme uusia ideoita päivittäin. Nämä ideat toimivat loistavina rakennuspalasina yrityksellesi luotavaan sisältöön. Usein ongelmaksi muodostuu kuitenkin se, että hienot oivallukset hyödynnetään vain kerran ja niistä saatavat pitkän tähtäimen edut jäävät käyttämättä.
Olet saattanut osallistua valmennuksiin tai ollut puhujana jossain tilaisuuksissa. Nämä tarjoavat loistavia mahdollisuuksia sisällöntuotantoon, sillä pystyt monistamaan sisältöä tilaisuuteen osallistumisen pohjalta. Voit esimerkiksi luoda julkaisun sosiaaliseen mediaan tilaisuuden aikana, tehdä blogikirjoituksen muistiinpanoja hyödyntämällä, jakaa materiaalia yrityksesi verkkosivuilla ja laajentaa alkuperäistä ideaa julkaisu- tai blogisarjaksi. Näin kattoideasta saadaan monistettua alaideoita.
Kirjoittamisen kaavat sisältömarkkinoinnin tukena
Jokainen meistä on kokenut tyhjän paperin kammon ja pohtinut “mistä ja miten aloittaisin?” Työssään tekstiä tuottavat ammattilaiset hyödyntävät päivittäin kirjoittamisen kaavoja (formulas), joiden avulla tekstiä pystyy tuottamaan tehokkaasti. Kaavojen avulla on esimerkiksi helppo luoda lähtöpiste, käsitellä asia ja tarjota ratkaisu (Problem-Agitate-Solve, PAS-kaava). Toisin sanoen kaavat auttavat sinut alkuun ja punovat sisällöllesi punaisen langan.
Ideapankki
Ongelmaksi voi myös muodostua sisältöideoiden vähyys, joka monesti johtuu kiireisestä työpöydästä. Erilaisia ideoita, joita pulpahtelee mieleen matkan varrella kannattaakin säilöä niin kutsuttuun ideapankkiin. Sisältömarkkinoinnin ideapankkina voi toimia esimerkiksi verkkoselaimen kirjanmerkit, muistiosovellukset tai fyysinen muistikirja — tärkeintä on valita itselle mieluisin työkalu! Ideapankista voi siis tarpeen tullen nostaa ajatuksia markkinoinnin tueksi.
Sanelin ja sisältömarkkinointi
Jos ideoiden kirjoittaminen tuntuu työläältä tai on mahdotonta esimerkiksi tien päällä, sanelimet tarjoavat ratkaisun. Nykyteknologian tukemana puhe muuntuu tekstiksi jopa automaattisesti, joka mahdollistaa muun muassa blogien tuotannon puheen perusteella. Puhe voi olla pelkkä luonnos tai valmis paketti, joka stilisoidaan ja julkaistaan haluttuun paikkaan. Erilliselle nauhurille ei ole tarvetta, sillä älypuhelimiin on saatavilla sanelinsovelluksia sekä puhetta tekstiksi muuntavia työkaluja.
On kuitenkin hyvä muistaa, että kaikkea ei tarvitse tehdä itse tai pyörää keksiä uudelleen. Sisältömarkkinoinnin ideoinnin tukena voi käyttää toimialan mielipidejohtajien julkaisuja, uutissivustoja, kumppaniblogeja tai eri toimijoiden tuottamia trendiraportteja. Kiireinen johtaja voi myös hyödyntää haamukirjoittajaa, joka voi auttaa sisällöntuotannossa pelkästään julkaisujen editoinnissa.
Jos haluat lisää vinkkejä sisältömarkkinointiin, voit katsoa 5 vinkkiä sisältömarkkinointiin kiireiselle johtajalle ‑webinaarin kokonaisuudessaan täältä.
Haluatko kehittyä huippumyyjäksi ja markkinoijaksi?
Markkinoinnin ja asiakkuuksien johtamisen valmennus virittää näkökulmasi oikeaan asentoon tehokkaan ja tuloksellisen myynnin ja markkinoinnin tekemiseen.
Lue lisää Markkinoinnin ja asiakkuuksien johtamisen valmennuksesta täältä!
Piditkö tästä blogiartikkelista? Tilaa uusimmat blogit suoraan sähköpostiisi alla olevalla lomakkeella!